ToughBuilt: Wat een bijdehante techniek is dit!

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Tijd voor een partijtje snijden. De ToughBuilt krijgt meer aandacht dan Makita en Milwaukee. Niet omdat deze tool beter snijdt. Dan kun je beter een van de twee messen kiezen. De Toughbuilt is in de eerste plaats een schraper. En wat voor een.

Geen fan van mes-schrapertjes? Je bent de enige niet. Zat schrapertjes liggen slecht in de hand en presteren matig, zo is de ervaring. Dus gingen we op jacht naar een schrapertje dat wel bevalt. Uiteindelijk duikt de ToughBuilt Scraper op dat hier en daar goede pers krijgt en in Nederland zowel off- als online verkrijgbaar blijkt. 

Wat opvalt: de degelijke uitvoering. Het binnenwerk is van gietaluminium dat ToughBuilt afwerkt met prettig aanvoelende softgrips. Het mechaniek dat van dit werkmes een schraper maakt, wekt bewondering op. Wat een bijdehante techniek is dit! Je schuift eerst het mes uit. Wil je schrapen, dan duw je het mes verder uit de behuizing dat gat draaien. Vervolgens heb je een schraper die werkelijk als geklonken aan de behuizing vast zit. 

Geen partij

Een aankoeklaag op de ovenruit doet dienst als eerste test. Het vlijmscherpe mes schraapt de prut er snel en adequaat af. Ook siliconenkit is geen partij, het nauwkeurige schraapwerk zorgt dat veel minder siliconenverwijderaar nodig is. Ook verf verwijderen van glas, metaal en kunststof gaat uit de kunst, stickers zijn geen partij voor dit gereedschap.

Bij het verwijderen van verf op hout heeft het vlijmscherpe mes de neiging het hout in te duiken. Kan een kwestie van wennen zijn. Advies: bij zachter materiaal de schraper eerst uitproberen. De ToughBuilt kun je voor dit werk in ieder geval als probleemoplosser voor hardnekkige stukjes achter de hand houden. En weet dat deze schraper serieuze concurrentie is voor de bekende, kleine glasschrapers.

ToughBuilt potent mes

De ToughBuilt excelleert vooral op harde ondergronden. Eenmaal teruggedraaid in de messtand toont de ToughBuilt zich een potent mes waarmee dankij het gewicht van de greep lekker snijden is. Alleen zit er iets speling op. Bonus: de verfblikopener en een doosje met vijf reservemesjes, dat maakt mede de prijs opvallend scherp.

ToughBuilt 2-in-1 uitschuifmes, rond de 16,50 euro excl. btw, www.toolstation.nl.