Test bedrijfsauto: Op stap met een MAN

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Collega-vakman Barry de Vreede was een tevreden hardcore Volkswagen-rijder. Vier Transporters versleet hij. Toen kwam hij de MAN TGE tegen en was hij snel om. Maar die MAN, dat is toch gewoon een Volkswagen Crafter?

Ja en nee, zo leren we van Barry. Waarom koos hij voor deze bedrijfsbus? De verschillen met de vergelijkbare Crafter betreffen vooral de optiepakketten en het dashboard. En de lagere prijs. Kortom, genoeg stof om over na te denken. Barry de Vreede: “Deze fabrikant heeft geen showrooms. Dat zal alvast kosten schelen. Je staat tussen de vrachtwagens te onderhandelen. Mijn dealer had een aantal bussen klaarstaan waar ik direct een stukje in mocht rijden. Zo’n ­­no-nonsense aanpak spreekt me aan. Bij een dealer kom je doorgaans niet het parkeerterrein af voordat je getekend hebt, die zetten bij wijze van spreken een klem op je wiel. Al met al heeft het besluit om de bedrijfsauto te kopen een maand of drie geduurd. Er werd in de tussentijd maar een paar keer gebeld. En dan nog relaxt, van druk uitoefenen was geen sprake.”

Aanpak van MAN

Kortom, de MAN-aanpak en de bedrijfsbus zelf bevallen Barry. Dat willen we graag zelf ervaren en gaan met hem een rit maken. En als toetje bezoeken we zijn indrukwekkende werkplaats.

Lees de volledige test in KlusVisie 1-2020.

Lees het laatste nieuws omtrent klussenondernemen, verbouwen en materialen en gereedschap bij Klusvisie.nl.