Sneller afbramen en afschuinen

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Afbramen en afschuinen, we doen het allemaal. Om het klusleven te verlichten, bedacht producent Meller Tools de afbramer en afschuiner Outer Reamer Plus, een adapter voorzien van freesblaadjes van HHS-E of HM.

De redactie van KlusVisie testte de producten van Meller Tools en zette de ruimer op een buis en een draadeind. Een braampje kan al snel ontstaan bij het afzagen van een stuk buis of een bout. Bij de buis kan dan de knelring er niet goed oppassen. Met een vijl is dat prima te verhelpen. Maar als het eenvoudiger kan, dan graag. Je kunt met de afbramer/afschuiner naast metalen ook harde kunststoffen en hout bewerken. We zetten de adapter op de accutol en werken vervolgens uit het handje. Zo kunnen we in de dagelijkse kluspraktijk wat tijd besparen, want het scheelt een loopje naar de bankschroef. Het gaat een stuk beter en sneller dan verwacht, we moeten het materiaal wel goed vasthouden. In een bankschroef blijkt dit karweitje helemaal een makkie en is het resultaat nog beter. Gaat voortaan mee met het basisgereedschap.

De Outer Reamer is in drie versies verkrijgbaar: 3-19 mm HSS-E (adviesprijs euro 39,95), Plus 3-19 mm HM (euro 49,95) en Plus Large 13-35 mm HM (euro 79,95). Prijzen onder voorbehoud. 
Meer informatie: www.lintner.nl

Lees het laatste nieuws omtrent klussenondernemen, verbouwen en materialen en gereedschap bij Klusvisie.nl.