Dag en nacht zicht: dashcams getest

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Doorrijden na een aanrijding neemt de laatste jaren toe, zo weet het Waarborgfonds. Het gaat om tienduizenden automobilisten per jaar die het gaspedaal na een tikkie diep indrukken. De kans dat een onverzekerde de klap uitdeelt aan de klusbus of privéauto, is wel afgenomen.

Want de pakkans van onverzekerde voertuigen is toegenomen dankzij kentekencontroles en APK-keuringen. Het doorrijden zal nu vaker een bewuste keuze zijn dan wel een gevolg van paniek. Een investering in een dashcam kan bij een aanrijding zijn waarde bewijzen. Welke cams zijn de moeite van het aanschaffen waard? De ANWB zocht het uit.

Scherper beeld door beter zicht

De beeldkwaliteit is het belangrijkste testcriterium bij elke camera. En zeker bij een dashcam. Dus reden de testers van de ANWB dag en nacht met de cams. Vervolgens beoordeelden ook beeldschermexperts de kwaliteit. De testers ervoeren dat de meeste testcams over betere sensoren beschikken dan vijf jaar geleden. Ze geven een scherper en meer gedetailleerd beeld. De cams van Kenwood DRV-A601 (210 euro), AZDome M10 Pro (129 euro) en Blackvue DR900S-1CH (vanaf 430 euro)* scoren het best qua beeldkwaliteit dag en nacht. Opvallend: de Nextbase 522 GW (230 euro) krijgt de hoogste eindscore dankzij het gebruiksgemak en de extra opties. Maar de Nextbase levert in het donker de minste beeldkwaliteit. Ondanks die hoge score gaat de hoofdprijs naar de Kenwood vanwege de beste beeldkwaliteit.

Lees het laatste nieuws omtrent klussenondernemen, verbouwen en materialen en gereedschap bij Klusvisie.nl.