‘Volop kluskansen in de particuliere markt’

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
De Klussenier roept vakmannen en -vrouwen op om de omzetkansen in de particuliere markt te grijpen. Volgens de franchiseorganisatie werkt het woud aan ‘tegenstrijdige overheidsregels’ niet mee om zelfstandig te ondernemen, maar desondanks zijn er volop mogelijkheden.

Een sector waar heel veel kansen liggen is de bouw. “Maar, daar verdwijnen in 2020-2021 toch 40.000 banen volgens het CBS?” Dat is inderdaad wel de verwachting. Met name de nieuwbouw wordt getroffen, dus is het volgende De Klussenier nu zaak om de focus naar een andere markt te verleggen.

De particuliere markt

“Als je graag zelfstandig met je twee rechterhanden in vrijheid een goede boterham wil verdienen, kun je beter je hengel uitgooien in de particuliere markt”, aldus Kees Niehof van Het KlusHuis Nederland, franchisegever van De Klussenier. “De vraag in de particuliere sector is al jaren enorm. De meeste huizenbezitters hebben twee linkerhanden en zijn op zoek naar veelzijdige vakmensen. En daar zit het geld! Volgens De Nederlandsche Bank is het spaargeld van de Nederlanders dit jaar al met 368 miljard euro toegenomen. Er staat in totaal 900 miljard euro op de Nederlandsche spaarrekeningen. De meeste spaarrekening houders zijn in het bezit van een eigen huis dat onderhoudsgevoelig is. Sowieso zijn huizenbezitters altijd bereid om geld uit te geven aan hun huis. Tijdens de bankencrisis gingen mensen hun huis verbouwen omdat ze moeilijk geld konden lenen voor een nieuw huis en hun huis in waarde was gedaald. In de huidige crisis zien we dat mensen geld uitgeven aan de verbouwing van hun nieuwe aangekochte huis of aan de verbouwing van hun huidige woning. Mooier kan het eigenlijk niet.”

Neem de stap

Alles bij elkaar genomen is de conclusie van De Klussenier dat de vakman of vakvrouw met twee rechterhanden een hele goede stabiele boterham kan verdienen met een eigen klusbedrijf dat zich richt op de particuliere huizenbezitter. Er zijn in Nederland heel veel veelzijdige vakmensen die graag voor zichzelf willen beginnen. Daarnaast zijn er heel veel ZZP’ers die graag verder willen maar niet meer als onderaannemer, is de visie. Het KlusHuis heeft maar één advies voor deze mensen. Volg je ambities en ga in gesprek met Het KlusHuis om succesvol te ondernemen in goede en mindere tijden.

Lees het laatste nieuws omtrent klussen, ondernemen, verbouwen en materialen en gereedschap bij Klusvisie.nl.