Beelen Next presenteert nieuwe houten producten uit afvalhout

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Beelen Next, de innovatie-afdeling van de Beelen Groep, is in Amsterdam, op de plek waar gebouwd wordt aan de Circulaire Bouwhub, gestart met een houtwerkplaats waar van afval- en sloophout weer nieuwe houten producten gemaakt worden. De producten worden verkocht via de vestigingen van Pontmeyer en de Next webshop.

Afvalhout wordt vaak hergebruikt in pallets of persplaten (zoals spaanplaat), met het oprichten van een eigen houtwerkplaats zet Beelen Next een volgende stap voor hoogwaardiger hergebruik. Afhankelijk van de afmetingen en kwaliteit van het afvalhout wordt het bewerkt tot een range van producten, van piketpaaltjes tot balken en planken. Hiermee wordt de levensduur van het hout verlengd en houtkap voorkomen. De werkzaamheden zullen werk en opleiding bieden aan zeven tot tien mensen die uit een langdurig uitkeringstraject komen, begeleid door Beelen Next partner Level 5. De begeleiding draait om het leerproces van de mens, het bouwen aan hun CV en het ontwikkelen van vakmanschap.

Beelen en de Circulaire Bouwhub

De Circulaire Bouwhub is een ontwikkeling van VolkerWessels Bouwmaterieel en Beelen Next waarbij de materiaalstromen die vrijkomen bij de ontmanteling van gebouwen fysiek worden samengebracht met de materiaalstromen die naar nieuwbouwprojecten toe gaan. Materialen uit ontmantelde gebouwen worden er verzamelden en bewerkt, om weer hergebruikt te worden in bouwprojecten. De start van een eigen houtwerkplaats is een belangrijke stap in de ontwikkeling van de hub.

Amsterdam Logistic Cityhub

De Circulaire Bouwhub is onderdeel van Amsterdam Logistic Cityhub, een duurzaam gebouw voor opslag en distributie met 125.000 m2 aan opslagruimte en ruim 10.000 m2 aan kantoorruimte in de haven van Amsterdam dat zal dienen als logisiteke hub naar de (binnen)stad van Amsterdam. Amsterdam Logistic Cityhub zal voorzien in elektrisch, duurzaam en emissievrij vervoer van goederen en personen binnen de ring van Amsterdam. Vervoer over water speelt daarbij een belangrijke rol.

Lees het laatste nieuws omtrent klussen, ondernemen, verbouwen en materialen en gereedschap bij Klusvisie.nl.