XPS-panelen met hoge energie-efficiency

Met een isolatiewaarde die volgens opgave 25 procent hoger is dan van XPS-panelen van dezelfde dikte, is Jackodur Plus een effectieve oplossing voor alle energie-efficiënte constructies. De innovatieve eigenschappen maken het mogelijk om snel en eenvoudig vloeren, plafonds, wanden, dekvloeren, funderingen, omkeervloeren en platte daken te isoleren.
XPS-panelen met hoge energie-efficiency
XPS-panelen met hoge energie-efficiency

Het lage warmtegeleidingsvermogen, de lambda-waarde, van Jackodur Plus maakt efficiënte realisaties mogelijk, zelfs met een geringe dikte. De geleiding bedraagt 0,027 W/(m K), dankzij het gebruik van een nieuw onbrandbaar isolerend gas (HFO-1234ze) met een Global Warming Potential (GWP) van vrijwel nul. Jackodur Plus biedt volgens de leverancier een zeer goede drukweerstand (300 kPa), waardoor het ideaal is voor toepassingen met hoge belastingen. Het is vormvast, duurzaam, weerbestendig, ongevoelig voor vocht en kan niet rotten.

XPS-panelen met vele toepassingen

De Plus-panelen zijn verkrijgbaar in het formaat 1.250 x 600 mm en voor vele toepassingen geschikt. Ze zijn verkrijgbaar in vijftien diktes van 50 tot 320 mm, met rechte randen en een reliëfafwerking, of met afwisselende sponningen met een glad oppervlak. Ze beantwoorden aan de volgende eisen: conform de norm EN 13164, Acermi-certificering, technisch advies van het CSTB voor de toepassing op omkeerdaken en bodemclassificatie tot 100 mm voor toepassing onder dekvloeren

Eenvoudige plaatsing

De panelen zijn licht en volgens de fabrikant zonder specifieke training eenvoudig te hanteren en te installeren, ongeacht de gekozen toepassing. De panelen kunnen eenvoudig op maat worden gesneden of van uitsparingen voorzien met behulp van een gloeidraad of met een elektrische zaag. De ongevoeligheid voor vocht maakt buitenopslag mogelijk.