Wijzonol gaat mee in de trend van biobased verven

Ook Wijzonol gaat mee in de trend van ecologisch verantwoorde biobased verven. De verfleverancier erkent dat de ambitie en de vraag uit de markt om duurzaam te gaan werken toeneemt en introduceert de BIOseries. De eerste release in deze lijn is de verbeterde Wijzotex Extra Mat.  
Wijzonol gaat mee in de trend van biobased verven| KlusVisie
Wijzonol gaat mee in de trend van biobased verven| KlusVisie
Wijzonol gaat mee in de trend van biobased verven| KlusVisie

Dit nieuwe product van Wijzonol op het gebied van biobased verven labelt de leverancier het beste van twee werelden in één emmer. Het betreft een watergedragen muurverf met een combinatie van hoogwaardige kwaliteit en een hoog percentage biobased grondstoffen. De Wijzotex Extra Mat valt nu in de categorie 40 – 60% biobased grondstoffen. De kwaliteit bewijst zich volgens Wijzonol door de langere ‘open tijd’ en de aanpassing van de reologie en viscositeit zorgt voor een betere vloei. Ook wordt baanvorming voorkomen en zijn er geen ‘aanzetten’ zichtbaar, zijn enkele beloftes. Daarnaast maakt het niet uit of de verwerking plaatsvindt middels airless, airmix of airless verwarmd. De resultaten zouden strak moeten zijn en verdunnen met water is niet meer nodig.

Bindmiddeltechnologie draagt bij aan biobased verven van Wijzonol

Wijzonol heeft een innovatieve bindmiddeltechnologie ontwikkeld op basis van plantaardige oliën die het mogelijk maakt om de meer traditionele bindmiddelen te vervangen. In tegenstelling tot fossiele grondstoffen is plantaardige olie een hernieuwbare grondstof. Gewonnen uit bijvoorbeeld zonnebloemen, mais en olijven, worden deze plantaardige oliën in eerste instantie gebruikt in de voedingsindustrie. Deze worden vervolgens teruggewonnen en gerecycled voor gebruik in ons bindmiddel – wat betekent dat er geen extra landbouwgrond wordt gebruikt en geen verstoring van de voedselketen plaatsvindt.

Een uniek hoog percentage biobased grondstoffen

Biobased percentages berekenen kan op vele manieren, daarom is het moeilijk om ze te vergelijken. Om te bepalen wat het biobased gehalte van Wijzonol-verven is wordt het aandeel biobased grondstoffen gemeten als percentage van het gehele product. Wijzonol gebruikt hiervoor de gecertificeerde C14 methode conform de NEN-EN 16640:2017 norm. Door het biobased gehalte uit te drukken als percentage van het gehele product, kan het werkelijke aandeel biobased (hernieuwbare grondstoffen) in een product goed worden weergeven. Wil je het biobased percentage van meerdere producten met elkaar vergelijken, let er dan op dat voor alle producten dezelfde meetmethode is gebruikt.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen