Volkswagen Transporter bestelauto van het jaar

De Volkswagen Transporter mag zich een jaar lang publiekslieveling van Nederland noemen. Dat blijkt uit de eergisteren bekendgemaakte uitslag van de verkiezing Bestelauto Expo Publieksprijs 2020. Aan deze verkiezing is geen vakjury te pas gekomen; het publiek mocht kiezen uit alle beschikbare bestelauto’s en pick-ups op de Nederlandse markt.  
Volkswagen Transporter bestelauto van het jaar| KlusVisie
Volkswagen Transporter bestelauto van het jaar| KlusVisie

De prijs is op de openingsdag van de vakbeurs Bestelauto Expo in Houten uitgereikt aan Robert Haslinghuis van Volkswagen Bedrijfswagens. De Transporter, die ook winnaar is in zijn categorie Gesloten Bestelauto’s Middenklasse, is niet de enige Volkswagen die zich in een grote belangstelling mag verheugen: in de categorie Compact is de Caddy favoriet gebleken. Bij de Gesloten Bestelauto’s Groot gaan de meeste stemmen naar de Mercedes-Benz Sprinter, terwijl de MAN eTGE de meeste handen op elkaar krijgt bij de overkoepelende categorie voor elektrische bestelauto’s (van alle formaten). Bij de pick-ups gaat de hoogste eer naar de Toyota Hilux.

Verkiezing voor iedereen

Aan de verkiezing kon iedereen de afgelopen maanden meedoen door online te stemmen. Er was keuze uit alle leverbare merken en modellen op de Nederlandse markt. De auto’s zijn in vijf categorieën ingedeeld: gesloten bestelauto compact, middenklasse en groot, een algemene groep elektrische modellen en pick-ups. Daaruit zijn telkens de drie hoogst scorende modellen nog even extra onder de aandacht gebracht, waarna het tot onderstaande uitslag is gekomen:

Categorie 1: Gesloten Bestelauto Compact
1: Volkswagen Caddy – 42 procent van de stemmen in deze top-3
2: Ford Transit Connect – 34 procent
3: Citroën Berlingo VAN – 24 procent

Categorie 2: Gesloten Bestelauto Middenklasse

1: Volkswagen Transporter – 55 procent
2: Toyota Proace – 30 procent
3: Citroën Jumpy – 15 procent

Categorie 3: Gesloten Bestelauto Groot

1: Mercedes-Benz Sprinter – 42 procent
2: Volkswagen Crafter – 35 procent
3: Citroën Jumper – 23 procent

Categorie 4: Gesloten Bestelauto EV
1: MAN eTGE – 40 procent
2: Steetscooter WORK – 33 procent
3: Volkswagen e-Crafter – 27 procent

Categorie 5: Pick-up

1: Toyota Hilux – 45 procent
2: Volkswagen Amarok – 32 procent
3: Ford USA F-150 – 23 procent