Tweede kennis- en reparatiecentrum van Makita geopend

Altijd al een uitgebreid kijkje willen nemen bij Makita? De mogelijkheden zijn onlangs verdubbeld, want in Woerden is een tweede kennis- en reparatiecentrum van de gereedschapsfabrikant geopend. Het pand heeft een enorme showroom, waarin het gehele assortiment uitgestald.
Tweede kennis- en reparatiecentrum van Makita geopend| KlusVisie
Tweede kennis- en reparatiecentrum van Makita geopend| KlusVisie
Tweede kennis- en reparatiecentrum van Makita geopend| KlusVisie

In de grote showroom van het Makita kennis- en reparatiecentrum aan de Straat van Gibraltar in Woerden vinden dealers en hun klanten gereedschappen en machines voor de bouw, industrie en tuin&park-sector, plus stofzuigers en een veelheid aan accessoires en verbruiksartikelen (denk aan boren, slijpschijven, zaagbladen et cetera). Zo’n heel breed en diep assortiment is praktisch gesproken té omvangrijk om bij een lokale dealer tentoon te stellen. Het Kenniscentrum is uitsluitend op afspraak geopend.

Makita zet in op kennis delen in kennis- en reparatiecentrum

Eindgebruikers met aankoopplannen, die de apparaten en machines graag eerst willen zien én het liefst ook testen, zijn in Woerden van harte welkom, alleen of samen met een dealer. Makita, dat eerder deze maand een uitbreiding van het XGT-platform introduceerde, heeft veel kennis in huis en die wordt graag gedeeld, bijvoorbeeld in een gesprek met één van de adviseurs. Die laten zien wat allemaal mogelijk is en assisteren bij het testen. Zakelijke gebruikers kunnen dan een gefundeerde beslissing nemen over grotere aankopen of bij merkkeuzes, is het idee.

Reparatiecentrum

Goede serviceverlening omvat ook de after sales. Daarom heeft Makita bij de kenniscentra in Eindhoven en Woerden ook een reparatiecentrum ingericht, met dien verstande dat in Woerden geen brandstofmachines worden gerepareerd. Voor dealers uit de regio is het reparatiecentrum dé plek om namens hun klanten te repareren gereedschappen af te geven. Er is voor hen een speciale ingang. Monteurs zijn altijd aanwezig. Die kunnen eenvoudige reparaties ter plekke verrichten. Handig als het een keer sneller dan snel moet.

Trainingen

Ook het personeel van lokale dealers moet altijd over de meest actuele kennis beschikken. Daarom worden speciaal voor de adviseurs, verkopers en andere essentiële medewerkers, zoals monteurs, regelmatige trainingsbijeenkomsten gehouden. Omdat alle materiaal én de mogelijkheid om te testen in het centrum aanwezig is, worden de trainingen alleen in Eindhoven (waar het eerste kennis- en reparatiecentrum van Makita is gevestigd) en Woerden gehouden.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen