Technea presenteert full black zonnepaneel

Technea introduceert een eigen full black zonnepaneel (360Wp). Hiermee geeft de leverancier installateurs en eindgebruikers naar eigen zeggen meer zekerheid. Op het paneel zit standaard 15 jaar productgarantie, het voldoet aan de eis van Verbond van Verzekeraars en Technea biedt aanvullende zogenoemde ‘Geen Gedoe’-garanties. 
Technea presenteert full black zonnepaneel | KlusVisie
Technea presenteert full black zonnepaneel | KlusVisie

Zonnepanelen worden steeds vaker gecombineerd met Solar Edge Power Optimizers, aldus Technea. Om calamiteiten te voorkomen, moeten de stekkers van het zonnepaneel en de Solar Edge optimizers van hetzelfde merk en type zijn. De Power Optimizers en zonnepanelen van Technea hebben daarom dezelfde Staubli (MC4)-stekkers. Als gevolg van het wereldwijde tekort aan glas, zullen volgens de leverancier de prijzen voor panelen stijgen en kunnen veel zonnepanelen-fabrikanten de vraag niet aan. Technea heeft een dusdanige voorraad ingekocht waardoor ze geen leveringsproblemen verwachten. Bovendien gaat de prijs van de huidige voorraad niet omhoog (zolang de voorraad strekt).

‘Geen gedoe’-garantie volgens Technea

Mocht er een calamiteit zijn met één van de geleverde duurzame installatietechnieken, dan zorgt het bedrijf dat de gebruiker vlot verder kan. Na het aanleveren van foto’s, en indien nodig technische gegevens van de set, bepaalt het bedrijf snel of het onder garantie valt (ook aan de hand van algemene en garantievoorwaarden). Is er sprake van twijfel? Dan bepaalt Technea samen met de installateur of er eerst een inspectie op locatie nodig is of dat er direct nieuw materiaal wordt verzonden. Alle correspondentie over het ongerief, wordt bovendien vermeld in een online ticket. Handig voor de installateur en overzichtelijk voor de leverancier.


Betere vermogensgarantie

Op veel zonnepanelen ontvangt de gebruikers de eerste tien jaar een vermogensgarantie van 90 procent. Daarna daalt dit percentage naar 80 procent. Vanwege de kwaliteit van het zonnepaneel, durft Technea een lineaire garantie te geven. Dit houdt in dat er langere en hogere vermogensgaranties worden gegeven. Dat betekent meer zekerheid voor de eindgebruiker én het installatiebedrijf.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen