Stofvrij werken met snoerloze diamantsnijder

Groot formaat tegels snijden of sleuven maken in bakstenen, voor Makita’s diamantsnijder op accu DCC500 is het dagelijks werk. Het is ook gezond werk, want er is een uitvoering met stofzuigaansluiting voor droog snijden en een uitvoering met watertankje voor nat snijden. De 18V LXT accu geeft hem langdurig voldoende snijkracht, zo stelt de fabrikant.
Stofvrij werken met snoerloze diamantsnijder| KlusVisie

De snoeren aan elektrische machines zitten al snel een flexibele inzet in de weg. Dat maakt diamantsnijder DCC500 op accu volgens Makita bij voorbaat al populair, want zonder snoer is hij ideaal bij het uit de losse pols snijden van steenachtige materialen, bijna ongeacht waar die zich bevinden. Met behulp van de optioneel verkrijgbare adapter past hij op de geleiderail van Makita en zijn er dus ook strakke lange zaagsnedes mee te maken, ideaal bij het snijden van grootformaat tegels. Om snel, nauwkeurig en veilig te kunnen werken beschikt de diamantsnijder over Automatic torque Drive Technology (ADT), waarbij de machine de weerstand elektronisch aanpast om zo de snijsnelheid en het koppel van kracht te behouden.

Diamantsnijder voor droog en nat werk

Met de diamantsnijder is het gezond en veilig werken, doordat zowel in stofbestrijding is voorzien bij droog als bij nat snijwerk. Uitvoering DCC500 is bedoeld voor droog gebruik met een maximale snijdiepte van 40 mm. Deze machine is voorzien van een 360 graden draaibare stofzuigaansluiting, waarop ook een traditionele stofzak past. Het Auto-start Wireless System (AWS) zorgt voor de draadloze communicatie tussen accu machine en accu stofzuiger, zodat de stofafzuiging in werking treedt zodra de diamantsnijder wordt aangezet.
Uitvoering DCC501 is bedoeld voor nat snijwerk. Daarvoor heeft hij een speciale adapter waarop een watertankje van 500 ml kan worden geplaatst. Hierdoor kan deze accumachine nog flexibeler worden ingezet, want er is geen losstaande stofzuiger nodig.

Ook geschikt voor gebruik in buitenlucht

Door het gebruik van eXtreme Protection Technology (XPT) is de diamantsnijder beter beschermd tegen het binnendringen van stof en vocht en daardoor geschikt voor buitengebruik. De DCC500 kan tot 45 graden in verstek worden gesteld en heeft dan een maximale snijdiepte van 27 mm. De led-verlichting zorgt voor beter zicht op het werkstuk of in slecht verlichte ruimten. De diamantsnijder maakt gebruikt van een zaagblad met diameter 125 mm, asgat van 20 mm en bladdikte van 1,0 – 2,2 mm. De 18 V diamantsnijder wordt geleverd in Mbox met twee 5,0 Ah accu plus lader (DCC500RTJ) of in een Mbox zonder accu’s en lader (DCC500ZJ).

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen