Snelplamuren met epoxyhars van Repair Care

Een plamuur die niet neigt tot inzakken is altijd welkom. Dat inzakgevaar bestaat vooral bij wat grotere gaten. Ook nuttig: de schuurbaarheid. Repair Care belooft met de vernieuwde Super Finish Dry Flex SF een krimpvrije, goed schuurbare klus.
Snelplamuren met epoxyhars van Repair Care
Snelplamuren met epoxyhars van Repair Care
Snelplamuren met epoxyhars van Repair Care
Snelplamuren met epoxyhars van Repair Care

Niet alleen Repair Care biedt snelplamuren met epoxyhars, meerdere producenten bieden professionele plamuuroplossingen. Met genoeg plamuur ben je niet in een keer klaar, vanwege krimpgedrag. Van epoxyhars weten we dat het zeer standvast is. Maar aan dit product kleven ook wat nadelen. Dat gekleef dus, het moeten mengen met twee componenten en de matige schuurbaarheid na uitharding. Daarom bedacht Repair Care ooit Dry Flex SF, een epoxyplamuur die je ook buiten kunt inzetten. Met feedback van vakmensen paste Repair Care de receptuur aan. De beloften zijn stevig, die lopen we punt voor punt af tijdens een plamuurklus.

Schuur- en schilderbaar na 30 minuten. Klopt als een bus.
Beter mengbaar. Klopt, de epoxy voelt lekker soepel aan.
Makkelijk verwerkbaar. Absoluut. De epoxy laat zich eenvoudig modelleren en strak trekken.
Voor laagdiktes tot en met 6 mm. Ook bij wat diepere gaatjes zakt de Dry Flex SF niet in. Dus daarom ook in de overgang van de trapneus en het stootbord aangebracht. Hier zat kit met schilderwerk dat krimpscheurtjes vertoonde. Daarom is in deze ruimte SF aangebracht dat zich in ieder geval strakker laat afwerken. En nu maar hopen dat na het schilderen de scheurtjes voor een veel langere tijd zich niet vertonen.
Verwerkingstijd 7- 10 minuten. Goed geklokt door Repair Care, die begin dit jaar een samenwerking aankondigde met Sigma Coatings. Die tijd geldt dus ook voor de epoxy op het mengplankje. Maak weinig plamuur aan, zo wijst de ervaring na dit testje uit. Wat helpt: de epoxy in een dunne laag over het plankje uitsmeren, dan hardt het minder snel uit. Bij een flinke plamuurklus zul je door steeds weer een hoeveelheid aanmaken minder snel kunnen doorwerken dan met acrylaatplamuur. En het gereedschap steeds met doekjes moeten schoonmaken, da’s ook een dingetje.
Krimpt niet. Op het eerste gezicht niet. De tijd zal leren of de overgang van in dit geval stootborden naar trapneuzen na het schilderwerk geen krimpscheuren vertoont. Het zal overigens verbazen als dit wel gebeurt, gezien de ervaring met epoxy-reparaties op kozijnen.
Schuurbaarheid. De vlak geplamuurde oneffenheden zijn goed schuurbaar met in dit geval P180 zodat de grondverf goed kan hechten. Strak afmessen is aanbevolen, dat scheelt schuurwerk.

Conclusie: de vernieuwde Dry Flex SF van Repair Care verenigt de goede eigenschappen van een acrylaatplamuur en een epoxyhars.