Slimme montage in de badkamer volgens Geberit

Fabrikant Geberit introduceert een aantal producten, waarmee slimme montage in de badkamer mogelijk moet worden gemaakt. Het betreft onder meer praktische verpakking voor douchewc’s, fijne voorzetwandsystemen en closet + zitting in één doos.
Slimme montage in de badkamer volgens Geberit
Slimme montage in de badkamer volgens Geberit
Slimme montage in de badkamer volgens Geberit
Slimme montage in de badkamer volgens Geberit
Slimme montage in de badkamer volgens Geberit

Slimme montage in de badkamer, vaak is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Toch meent Geberit een aantal productoplossingen in petto te hebben, waarmee de vakman soms letterlijk een handje wordt geholpen.

Slimme montage van douchewc’s

Spierballen zijn vereist bij het installeren van een keramiek closet. De ingebouwde techniek van een douchewc maakt het closet er niet lichter op, maar de installatie wel delicater. Geberit heeft daar een oplossing voor ontwikkeld. De verpakking van alle AquaClean-douchewc’s biedt een helpende hand, waardoor de Geberit-douchewc gemakkelijk door één installateur geplaatst kan worden. Het closet is namelijk verpakt in een doos met aan de onderzijde kartonnen ribben. Deze ribben ondersteunen het closet. Zowel het closet als de onderzijde van de verpakking kunnen tegen de wand geschoven worden. Zonder krachtinspanning of een extra persoon kan het closet aan de wand bevestigd worden. Zodra deze stevig verankerd is, wordt de extra ondersteuning onder de douchewc verwijderd, waarna alles verder afgemonteerd kan worden.

Montagehulp bij wastafels van Geberit

Ook wastafels zijn door het grote formaat en het gewicht vaak lastig te installeren door één persoon. De Easy Fast Fix 1 (EFF1)-oplossing biedt in deze situatie uitkomst. Wanneer de stokbouten of draadeinden ten behoeve van de wastafelmontage in de wand zijn aangebracht, grijpt de Easy Fast Fix 1-bevestiging in de ophanggaten van de Geberit-wastafel de draadeinden vast, waardoor de wastafel niet van de draadeinden af kan glijden. Met een gerust hart kan de installateur de wastafel loslaten om vervolgens alles vast te draaien en de wastafel verder af te monteren.

Alles onder controle met voorzetwandsystemen

Door het toepassen van voorzetwandsystemen heb je alles in eigen hand. De gehele installatie van de badkamer of het toilet is onder controle, tot aan de tegelzetter toe. Er hoeven geen sleuven voor de leidingen gemaakt te worden, geen raggelwerk voor de betimmering en ook op de stukadoor hoeft niet gewacht te worden. Door Geberit-voorzetwandsystemen toe te passen is de gehele installatie in handen van één installateur. Dit vergemakkelijkt de installatie, beperkt de wachttijd tot een minimum én alles is volledig onder controle. Geberit biedt met de GIS, Duofix en Kombifix-voorzetwandsystemen een betrouwbare en doeltreffende oplossing.

Slimme montage in de badkamer met WC Packs

Niets is zo vervelend als twee producten, die niet naadloos op elkaar aansluiten. Zo ook in het geval van het toilet. Waar normaal het closet en de zitting apart besteld worden, biedt Geberit deze nu aan in één doos. Deze WC Packs bieden volgens Geberit 100 procent zekerheid: beide producten sluiten naadloos op elkaar aan. Bovendien is de combinatie in één verpakking voordelig in prijs én makkelijk mee te nemen door de installateur. In navolging van de WC Packs zijn de wastafels en onderkasten van de iCon badkamerserie ook als één product te bestellen. Dit najaar introduceert Geberit deze meubelsets, bestaande uit een wastafel en bijpassende onderkast, ook voor de Renova Plan-badkamercollectie. Deze meubelsets bieden zekerheid en efficiëntie vanaf het moment van bestellen tot en met de installatie.