Sikkens: Waarom je voortaan je overgebleven verf inlevert

Wellicht herken je dit wel: je hebt een muur geschilderd en houdt redelijk wat verf over. Wie weet komt het nog een keer van pas, dus hup in de kast ermee. Uit recent onderzoek* blijkt dat we in Nederland gemiddeld 3,5 blikken oude verf in huis hebben staan. We bewaren het voor een volgende klus, maar vaak komt die niet. Zonde, want van die overgebleven verf kan nieuwe verf worden gemaakt. Sikkens roept daarom heel Nederland op om verfrestanten in te leveren.
Sikkens: Waarom je voortaan je overgebleven verf inlevert| KlusVisie

Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Dingena Mol

Duurzame tips voor je verfklus

  • Ga je meerdere lagen verf aanbrengen? Bewaar dan je roller of kwasten in de gesloten emmer. Dat scheelt schoonmaken, en dus vervuild water, en tijd.
  • Klaar met je schilderklus? Vang het spoelwater van je rollers en kwasten op en breng het samen met je verfrestanten naar de milieustraat. Zo komt er geen milieubelastende verf in het riool terecht.
  • Heb je de verf later nog een keer nodig, sluit dan na gebruik de bus goed en houd hem even op z’n kop. Er loopt zo wat verf in de rand tussen de deksel en de bus, waardoor de verf luchtdicht is afgesloten en niet voortijdig gaat indrogen.
  • Gebruik verfreiniger voor het ontvetten. Dit ontvet beter dan bijvoorbeeld ammonia en heeft een veel aangenamere geur.
  • Kies voor muurverf met een hoge dekking, zoals Sikkens Alphatex SF; zo schilder je meer meters met minder verf.

 

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen