Schroeven-online neemt twee concurrenten over

Met de overname van twee concurrenten heeft Schroeven-online.nl zijn positie als grootste online schroevenleverancier van Nederland versterkt. Samen met de overgenomen bedrijven Schroevenspecialist.nl en Hecospecialist.nl heeft de webwinkel naar eigen zeggen nu ruim 15.000 bouwbedrijven, aannemers, professionals en consumenten als klant. Volgens de directie passen de drie bedrijven qua assortiment, doelgroep en service goed bij elkaar.
Schroeven-online neemt twee concurrenten over
Schroeven-online neemt twee concurrenten over

De initiatiefnemers van Schroeven-online.nl hebben 21 jaar ervaring in het verkopen van schroeven en begonnen in 2013 als eerste in Nederland een webshop die helemaal gespecialiseerd is in schroeven. Het assortiment bestaat uit alle soorten en maten schroeven van A-merken en aanverwante artikelen als pluggen, ijzerwaren, lijmen en kitten, boren, schroevendraaiers en ander gereedschap. Het bedrijf werd al snel een grote leverancier van de bouwsector, de groensector en hoveniers. Sinds het in 2016 een nieuwe webshop liet bouwen, groeide Schroeven-online.nl sneller en werd het online marktleider in Nederland. Daarnaast werd in België de webshop Schroeven-online.be gelanceerd.

Onderdeel van Schroeven-online

Concurrent Schroevenspecialist.nl telde zo’n 3000 vaste klanten onder bedrijven, particulieren en zzp’er in Nederland en België. Het bedrijf moest echter fors investeren om de concurrentie vol te houden, waarna het voor een overname koos. Hecospecialist.nl is vooral gespecialiseerd in goedkopere Heco-schroeven. Zijn populaire Heco Fix plus-schroeven hebben een unieke schroefdraad, waardoor het indraaien van schroeven nog sneller gaat. Nu de twee webshops onderdeel zijn van Schroeven-online.nl is hun assortiment vergroot en profiteren klanten van dezelfde service, is de verwachting.