Renovatiesysteem voor het vernieuwen van vloerbedekkingen

Thomsit zet zijn jaarcampagne 2022 voor verschillende renovatiegevallen voort. Wat alle renovatiesystemen volgens de fabrikant gemeen hebben, is dat ze renovatie voor de vakman dankzij de juiste systemen zo eenvoudig mogelijk maken. Na het eerste renovatiesysteem om oude ondergronden voor te bereiden met extra contactgeluidsisolatie, gaat het bij het tweede renovatiesysteem om het snel vernieuwen van een vloerbedekking, zelfs als de ruimte nog in gebruik is. De hoogwaardige zelfklevende isolerende onderlaag Thomsit TF 501 voor het verlijmen van LVT- en designvloeren over het hele oppervlak is een eenvoudige en snelle renovatie-oplossing, die volgens de fabrikant talrijke voordelen biedt, zowel voor de vakman als voor de gebruikers van de ruimte.
Renovatiesysteem voor het vernieuwen van vloerbedekkingen| KlusVisie

De begin 2022 gestarte jaarcampagne Thomsit-renovatiesystemen moet werkzaamheden op de bouwplaats voor de vakman zo eenvoudig mogelijk maken. Het bedrijf introduceert het gehele jaar verschillende renovatiesystemen voor de meest uiteenlopende saneringseisen – steeds met het doel om de meest effectieve oplossing te bieden voor de desbetreffende renovatie-uitdaging. De desbetreffende producten van een systeem zijn op elkaar afgestemd en probleemloos te verwerken, aldus Thomsit. Het eerste renovatiesysteem betrof de voorbehandeling van oude ondergronden met extra contactgeluidsisolatie. Het tweede renovatiesysteem biedt een ongecompliceerde oplossing voor het snel vernieuwen van een vloerbedekking.

Renoveren vloerbedekking

Bij het renoveren van vloerbedekkingen moet worden voldaan aan verschillende eisen. In een huurwoning in een oud gebouw is het bijvoorbeeld belangrijk dat de nieuwe vloerbedekking snel en schoon op de oude vloer kan worden gelegd, zonder de bestaande vloerbedekking te beschadigen. Bij commerciële toepassingen, bijv. bij winkelruimten, gaat het vaak om presentatie-oppervlakken voor tijdelijk gebruik, zodat de nieuwe vloerbedekking ook gemakkelijk weer te verwijderen moet zijn. Bij de meeste toepassingen is een gelijktijdig gebruik nodig terwijl de vloer wordt vernieuwd.

Met het renovatiesysteem Thomsit TF 501 uit de Thomsit-Floor-reeks voor het leggen van LVT-designvloeren vanaf 2 mm vindt de vakman volgens de producent de juiste oplossing. Verwerkers hoeven geen primer of lijm aan te brengen, en ook geen droogtijden in acht te nemen. De beschermfolie aan de bovenzijde wordt gewoon losgetrokken en de design-planken worden op de vrijliggende lijmfilm gelegd. Vervolgens kan de nieuwe vloerbedekking direct worden belopen en gebruikt.

Voordelen voor de vakman:

  • Eenvoudige en snelle verwerking bespaart tijd op de bouwplaats
  • Hoog legcomfort: planken kunnen eenvoudig worden gecorrigeerd dankzij de hoogwaardige lijmlaag
  • Tevreden klanten, want geen kostbare renovatie van de oude ondergrond, en geen lawaai en vuil
  • Eenvoudig en grondstofbesparend systeem: gemakkelijkere handling, transport en inbouw dankzij aanzienlijk gereduceerd gewicht per oppervlakte-eenheid

 

Voordelen voor de gebruikers van de ruimte:

  • Vloerbedekking kan op elk gewenst moment weer zonder resten worden verwijderd – zonder beschadiging van de bestaande ondergrond of oude vloerbedekking
  • Bespaart tijd en geld: nauwelijks uitvaltijd, omdat de renovatie wordt uitgevoerd tijdens de lopende werkzaamheden en het geïnstalleerde oppervlak direct bruikbaar is
  • Snel, schoon en stil, omdat er geen uitgebreide renovatie nodig is
  • Goede contactgeluidsisolatie (tot 17 dB) zorgt voor minder geluidsontwikkeling in de aangrenzende ruimten

Thomsit TF 501-renovatiesysteem

Dankzij de geringe materiaaldikte (1 mm) is de isolerende onderlaag geschikt voor alle ruimten die anders niet zouden kunnen worden gerenoveerd vanwege een hoge opbouw van de ondergrond of om redenen van het behoud van bestaande situaties, zoals huurwoningen met een bestaande parketvloer. Bovendien kan Thomsit TF 501 ook worden gebruikt op moeilijke, maar stabiele ondergronden, zoals vloeren die vervuild zijn met was, oude verflagen resp. coatings of stof.

TF 501 wordt zwevend op de gladde, egale ondergrond gelegd en kan op een groot aantal harde vloeren worden gebruikt. Hierbij is de legrichting variabel. Dat maakt het leggen flexibeler en is een bijkomend voordeel wanneer de ruimte ondanks lopende renovatiewerkzaamheden wordt gebruikt. Omdat er geen vaste verbinding met de ondervloer bestaat (Loose-Lay-systeem), kan de isolerende onderlaag zonder enige moeite, zonder resten achter te laten en zonder de ondervloer te beschadigen ook weer snel worden verwijderd.

“Dit renovatiesysteem biedt zowel voor de vakman als de gebruiker belangrijke voordelen: eenvoudige en snelle renovatie bij het vernieuwen van een vloerbedekking zonder lawaai en vuil, plus een vloer die direct bruikbaar is en zo nodig zonder resten weer kan worden verwijderd”, aldus Stephan Tschernek, hoofd marketing PCI-Groep. “Nog een voorbeeld van eenvoudige, snelle en ongecompliceerde oplossingen, ook voor moeilijke renovaties.”

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen