Renovatiesysteem voor het renoveren van oude dekvloeren

De jaarcampagne Thomsit-renovatiesystemen gaat de derde ronde in. Met het renovatiesysteem voor het herstel van slechte oude dekvloeren staan de glasvezelproducten Thomsit TF 310 en TF 320 alsmede het vul- en voorstrijkmiddel Thomsit R 790 in het middelpunt. Zowel afzonderlijk als gecombineerd bieden deze producten volgens de fabrikant een eenvoudige en veilige oplossing voor het herbewerken van fijne en grove scheuren. Dit biedt de vakman een effectieve mogelijkheid om oude dekvloeren te behouden.
Renovatiesysteem voor het renoveren van oude dekvloeren| KlusVisie

Het nieuwe derde renovatiesysteem van Thomsit is gericht op de renovatie van slechte oude dekvloeren. In plaats van een nieuwe dekvloer kan de vloer met de systeemproducten behouden blijven, en kunnen de kostbare verwijdering en tijdrovende nieuwe installatie als gevolg van lange droogtijden vermeden worden, zo stelt de fabrikant. Dit betekent een aanzienlijke kosten- en tijdsbesparing. Bovendien wordt het milieu gespaard, omdat er geen oude dekvloer hoeft te worden afgevoerd. Met het Thomsit-renovatiesysteem zijn de gerenoveerde oppervlakken binnen drie tot vier dagen weer te gebruiken.

Oude dekvloeren

Het renovatiesysteem werkt onafhankelijk van het feit of de oude dekvloer afzonderlijke bredere scheuren of een spinnenwebachtig gescheurd oppervlak vertoont: voor grove scheuren tot 5 mm worden de glasvezelstrengen Thomsit TF 320, ingebed met het vul- en voorstrijkmiddel R 790, gebruikt, en voor fijne scheuren het glasvezelvlies TF 310. Bij een vloer met verschillende scheurbreedten kunnen de producten ook worden gecombineerd.

De verwerking is volgens de fabrikant eenvoudig: bij grove scheuren aan beide zijden ten minste 30 cm met R 790 vullen, de glasvezelstreng TF 320 erop leggen en met een troffel vlak aanwrijven voor een gelijkmatige inbedding. Bij fijne, spinnenwebachtige scheuren het glasvezelvlies TF 310 op de voorbehandelde ondergrond uitrollen, op maat snijden en de banen met enige overlap los aanbrengen. Aansluitend wordt het vezelversterkte egaliseermiddel AS 2 of FA 97 aangebracht. Het extra gebruik van de zelfklevende TRD 5-randisolatiestroken draagt bij aan het voorkomen van akoestische bruggen. De stroken zijn bedoeld voor het aansluitgedeelte vloer/wand.

“Ook het derde Thomsit-renovatiesysteem is een kosten- en grondstoffenbesparende oplossing voor bijzonder lastige renovatiegevallen”, aldus Stephan Tschernek, hoofd Marketing van de PCI-Groep. “De mogelijkheid om oude dekvloeren te behouden en reeds na enkele dagen weer bruikbaar te maken, is zowel voor vakmannen als voor opdrachtgevers een echt voordeel. Enerzijds is de tijd op bouwplaatsen altijd krap en een belangrijke kostenfactor, anderzijds vergroten wij hiermee de flexibiliteit in de tijd en het projectverloop. Met de Thomsit-renovatieoplossingen zijn vakmannen duidelijk in het voordeel.”

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen