PCI Barraseal Turbo: alternatief voor bitumenafdichting

Op BAU Online 2021 presenteerde PCI Augsburg GmbH de reactieve afdichting PCI Barraseal Turbo met verbeterde formule. Duidelijk verbeterde scheuroverbrugging en variabele laagdikten zorgen enerzijds voor meer toepassingsmogelijkheden, en anderzijds voor een optimale afdichting van alle ondergronden en materiaalovergangen, ook zonder textieltussenlaag, aldus de fabrikant. De door bouwkundige instanties geteste reactieve tweecomponenten-afdichting is in uitgeharde toestand zelfs bij temperaturen onder het vriespunt nog flexibel.
PCI Barraseal Turbo: alternatief voor bitumenafdichting| KlusVisie
PCI Barraseal Turbo: alternatief voor bitumenafdichting| KlusVisie

PCI Barraseal Turbo is volgens PCI de allrounder voor afdichting in de bouw en civiele techniek, en is zowel geschikt voor gebouwsokkels als voor kelderwanden, funderingen en betonnen bouwelementen. De beproefde reactieve tweecomponenten-afdichting scoort met maximale hechtkracht, flexibele en eenvoudige verwerking, alsmede een snelle uitharding voor werken onder tijdsdruk. Voor meer zekerheid en flexibiliteit bij het gebruik heeft PCI de formule van PCI Barraseal Turbo verbeterd, en presenteerde het bedrijf het product op BAU Online met door bouwinstanties geteste, duidelijk verbeterde scheuroverbrugging. Dankzij variabele aanpassing aan de laagdikten kunnen verwerkers de gewenste scheuroverbrugging nu ook zonder textieltussenlagen uitvoeren. Ook materiaalovergangen kunnen optimaal worden afgedicht, of het nu gaat om de overgang tussen beton en metselwerk, de overgang naar waterdicht beton of naar verloren bekisting.

Flexibel toepasbaar

“PCI Barraseal Turbo is het volwaardige alternatief om alle ondergronden en materiaalovergangen af te dichten waarop conform de afdichtingsnorm DIN 18533 een bitumendiklaagafdichting (PMBC) kan worden gebruikt,” legt Tobias Gutberlet, productmanager Bouwtechniek bij PCI, uit. “Dit hebben we bereikt dankzij de aanvullende bouwkundige testcertificaten en de uitstekende hechting op de meest uiteenlopende ondergronden. Zodoende bieden wij een zeer flexibel toepasbaar afdichtingsproduct dat door bouwkundige instanties is getest volgens de testprincipes MDS, FPD en ÜBB. Onze klanten hoeven ook bij de nieuwe kwaliteit niet af te zien van de eerdere gewaardeerde voordelen en producteigenschappen.”

PCI Barraseal Turbo in één bewerking aanbrengen

Met PCI Barraseal Turbo kan het door weersomstandigheden sterk belaste sokkelgedeelte op betrouwbare wijze worden afgedicht. De flexibele reactieve afdichting is praktisch vanwege de toepassing als oppervlakafdichting en de optisch aantrekkelijke grijze kleur: verwerkers kunnen PCI Barraseal Turbo in één bewerking tot aan de bovenrand van de sokkel aanbrengen. Dit is mogelijk op minerale ondergronden, oude bitumineuze afdichtingen en direct op metselwerk. De afdichting kan bovendien worden bepleisterd of overgeschilderd. Reeds na ongeveer vier uur is de afdichting regenbestendig en na circa zes uur kan de bouwput weer worden opgevuld.

Extern en onafhankelijk getest

Het product is extern en onafhankelijk getest: de reactieve afdichting beschikt over drie bouwkundige testcertificaten en voldoet aan alle eisen als oppervlakbeschermingssysteem van klasse OS 5b. Net zoals voorheen zorgt radondichtheid voor een hoge mate van gezondheidsbescherming.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen