Nieuwe serie 18 Volt accu-haakse slijpers van Metabo

De nieuwe serie 18 Volt accu-haakse slijpers van Metabo mag er zijn: de machines zijn volgens de producent net zo sterk als een haakse slijper met netsnoer van 1.100 Watt. "Onze slijpers staan er vooral in de metaal en industrie bekend om dat ze toonaangevend zijn op het gebied van prestaties, levensduur en gebruikersbescherming", zegt Herbert Schmid, productmanager van Metabo. 
Nieuwe serie 18 Volt accu-haakse slijpers van Metabo

De serie bestaat uit in totaal zes nieuwe accu-haakse slijpers – van het instapmodel tot aan de Inox haakse slijper voor de bewerking van roestvast staal, voor elk toepassingsgebied is er wel iets bij. Alle machines zijn voorzien van krachtige, borstelloze motoren en vallen volgens Metabo op door hun zeer lange levensduur en het weinige onderhoud. 

Flexibele haakse slijpers

De accu-haakse slijpers overtuigen volgens de producent niet alleen met hun kracht, maar ook met hun flexibiliteit: met de Metabo M-Quick-functie kunnen de schijven snel en zonder gereedschap worden verwisseld en bovendien zijn de machines compatibel met de toebehoren van alle gangbare slijpers. Door de geringe ruimte die de machines innemen, vinden professionele gebruikers dankzij de 90° draaibare accu-packs altijd een optimale werkhouding. En wie onder steeds wisselende omstandigheden werkt, kiest gewoon voor de modellen met een variabele toerentalinstelling: met behulp van een stelwiel kunnen de gebruikers het toerental exact op hun toepassing afstemmen – dit blijft dan ook onder belasting constant en zorgt voor een hoge productiviteit.

Minder terugslag

Alle haakse slijpers zijn bovendien voorzien van de beproefde Metabo S-automatic-veiligheidskoppeling – deze vermindert de terugslag bij het blokkeren van de schijf tot het allerlaagste niveau wat op de markt verkrijgbaar is.
De slijpers zijn onderdeel van het 18 Volt-systeem van Metabo en zijn een uitbreiding van het fabrikant overkoepelend accu-systeem CAS (Cordless Alliance System). Binnen CAS kunnen op dit moment ca. 280 machines van 25 verschillende fabrikanten naar believen met elkaar gecombineerd worden.