Nieuw: elektrische dakramen met micro-wifi

Fakro Nederland heeft zijn assortiment elektrische dakramen uitgebreid. Vanaf nu zijn deze ramen ook eenvoudig op afstand te bedienen met een smartphone. Handig bijvoorbeeld als het dakraam op een moeilijk te bereiken plaats zit, of voor in huizen met Smarthome-oplossingen. Het enige wat voor de bediening nodig is, is een wifi-verbinding en een app.
Nieuw: elektrische dakramen met micro-wifi| KlusVisie

Elektrische dakramen van Fakro op afstand bedienen kan met de gratis app wBox van Blebox. Voordeel is dat hiervoor geen verbindingscentrale nodig is om de producten met een app aan te sturen, zoals bij een draadloze Z-Wave-aansturing van apparaten en producten wel het geval is. Een werkende wifi-verbinding volstaat, is de belofte.

Elektrische dakramen bedienen vanaf iedere plek

Via een bestaand wifi-netwerk komt de verbinding met het dakraam tot stand. De app maakt het zelfs mogelijk om vanaf een willekeurige plek op de wereld het dakraam op afstand te bedienen. Enige vereiste is een wifi-netwerk met internettoegang. Alle Fakro-producten met wifi werken samen met Google Assistant. Hierdoor kunnen deze producten eenvoudig worden toegevoegd aan Google Home. En behoort bediening via spraak tot de mogelijkheden.

Makkelijk installeren, beheren en uitbreiden

Het systeem is makkelijk te installeren, beheren en uit te breiden. Bijvoorbeeld met bijpassende elektrische binnen- en buitenzonwering. Fakro, dat begin dit jaar een nieuwe lijn dakkappelen presenteerde, biedt hiervoor naar eigen zeggen een ruim assortiment. Ook uitbreiding met een regensensor die het raam automatisch sluit bij regenval is mogelijk. Net als alle andere dakramen van Fakro zijn de dakramen met wifi eenvoudig in onderhoud. En standaard voorzien van een regelbaar ventilatierooster en het anti-inbraaksysteem topSafe.