Nederlandse markt zonnepanelen groeit spectaculair hard

Het blijft een een groeimarkt; onderzoeksbureau Dutch New Energy Research waarschuwt voor een tekort aan installateurs van zonnepanelen. De Nederlandse markt voor de panelen groeit spectaculair hard. 
Nederlandse markt zonnepanelen groeit spectaculair hard  | KlusVisie
Nederlandse markt zonnepanelen groeit spectaculair hard  | KlusVisie

Bedrijven en ondernemers komen inmiddels handen tekort bij de aanleg van zonneparken. De onderzoekers verwachten een verschuiving naar meer panelen op daken. Want het volzetten van landbouwgrond met zonnepanelen moeten we zoveel mogelijk voorkomen, zo besliste de Tweede Kamer. Met een zonneladder kunnen gemeenten, provincies en waterschappen prioriteit geven aan geschikte locaties voor zonnepanelen.

Zonnepanelen met 440 wattpiek

Ook neemt de wattpiek van zonnepanelen toe. Zo presenteert de producent DMEGC een zonnepaneel van 440 wattpiek die is voorzien van halve zonnecellen die het opbrengstverlies reduceren. De zonnepanelen worden geleverd met twaalf jaar productgarantie en een gegarandeerde output na 25 jaar van 80,2 procent. Voor de particulier die dergelijke of andere panelen ambieert, is er goed nieuws. Minister Eric Wiebes overweegt een minimumprijs voor teruggeleverde stroom opgewekt door zonnepanelen in te stellen. Dit zou de opvolger van de salderingsregeling kunnen worden en blijft het aantrekkelijk om te investeren in zonnepanelen.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen