Metabo introduceert robuust en georganiseerd koffersysteem

Het nieuwe MetaBOX-koffersysteem van Metabo moet ervoor zorgen dat machines en toebehoren altijd netjes opgeborgen zijn. En biedt daarbij bovendien goede bescherming: de nieuwe koffers zijn gemaakt van stevig materiaal dat ze breukbestendig maakt.
Metabo introduceert robuust en georganiseerd koffersysteem
Metabo introduceert robuust en georganiseerd koffersysteem
Metabo introduceert robuust en georganiseerd koffersysteem

“De deksels zijn bestand tegen een belasting van 125 kg. De inhoud is conform de beschermingsklasse IP 43 beschermd tegen vuil en vocht”, vertelt Metabo-productmanager Carina Frank. Vanaf begin 2021 kunnen daarnaast accu-packs met meer dan 100 Wattuur zonder extra kartonverpakking in de koffer getransporteerd en verstuurd worden: de metaBOX dient als VN-gecertificeerde verpakking voor gevaarlijke stoffen. “Dat maak de verzending van gevaarlijke accu-packs, bijvoorbeeld in geval van service, veel eenvoudiger”, aldus Frank. De metaBOX-koffer is verkrijgbaar in twee verschillende systeembreedtes en vijf hoogtes, die voldoende ruimte voor de machine en toebehoren bieden.

Slim gecombineerd

Volgens Frank moet een goede gereedschapskoffer vooral onderweg praktisch zijn. “Het nieuwe metaBOX-systeem van Metabo, dat eerder onder meer een compacte tafelzaag introduceerde, zorgt daarom zowel in de werkplaats als in de auto en op de bouwplaats voor orde.” De losse koffers zijn in beide systeembreedtes stapelbaar en passen ook op de huidige Metabo MetaLoc-koffers evenals op andere op de markt verkrijgbare koffersystemen. Om ervoor te zorgen dat de professionals gemakkelijk meerdere metaBOX-koffers kunnen vervoeren, zijn ze koppelbaar. De daarvoor verantwoordelijke draaiknop kan met één hand worden bediend. En omdat het midden op de koffer zit, werkt het ook tussen de beide systeembreedtes. “Bovendien kunnen afzonderlijke koffers in de stapel gewoon worden geopend zonder ze eerst los te hoeven koppelen – dat bespaart tijd”, vertelt Frank. De koffers kunnen bovendien met een slot aan de buitenkant worden beveiligd.

Meerdere basissets van Metabo

Het metaBOX-systeem biedt volgens Metabo in iedere maat voldoende ruimte voor de machine en de betreffende toebehoren; daardoor is altijd alles binnen handbereik en op maar één plaats opgeborgen. “Dat biedt ook voordelen voor ons Pick-en-Mix-systeem: wie een machine met een koffer koopt, kan de bijbehorende basissets in de doos kopen en vervolgens compleet in de metaBOX opbergen. De metaBOX-koffers zijn natuurlijk ook los verkrijgbaar.” Bij de binnenindeling kan de gebruiker kiezen uit een vast aangebrachte indeling of exact op de machine afgestemde inlays, die als toebehoren verkrijgbaar zijn.

Mobiel onder alle omstandigheden

Om de koffer ook buiten gemakkelijk te kunnen transporteren, komt er vanaf begin 2021 een metaBOX-trolley op de markt. Voor de werkplaats en binnenruimten is er een bijpassend rolonderstel. Trolley en rolonderstel passen onder de beide systeembreedtes en kunnen ook voor andere materialen en gereedschappen worden gebruikt. Voor een veilige bevestiging in voertuigen met een Sortimo-inrichting is er een bijpassende adapterplaat, die snel en gemakkelijk geïnstalleerd kan worden. “Wij werken toe naar een verdere uitbreiding van het metaBOX-systeem”, kondigt Carina Frank aan. “Bovendien hebben sommige van onze partners in het Cordless Alliance System (CAS) al belangstelling getoond om ook aan het metaBOX-systeem deel te nemen. Zo kan een fabrikantoverkoepelende verpakkingsstandaard al snel realiteit worden.”