Makita presenteert combihamer HR005G op accu

De HR005G is Makita’s eerste combihamer met SDS MAX-aansluiting op het XGT 40 V Max-platform. Door het gebruik van één krachtige XGT 40 V Max-accu is deze combihamer iets lichter dan de vergelijkbare DHR400 met zijn 2 x 18 V LXT-accu’s. Verder zijn bij de HR005G iets minder trillingen waarneembaar. Ook dat is prettiger werken, aldus de fabrikant, terwijl de prestaties gelijk aan elkaar zijn. Dat betekent: boren en breken of slopen met één machine.
Makita presenteert combihamer HR005G op accu | KlusVisie
Makita presenteert combihamer HR005G op accu | KlusVisie
Makita presenteert combihamer HR005G op accu | KlusVisie

De innovaties en nieuwe technologieën die Makita in de HR005G heeft verwerkt, moeten hem niet alleen een waardige opvolger voor een gesnoerde variant maken, maar ook meer flexibiliteit en mobiliteit tijdens het werken bieden. De HR005G heeft een slagkracht van 8,0 joule en – met een betonboor – een maximale boorcapaciteit van 40 millimeter. Deze combihamer heeft tussen 18 en 25 mm het ideale boorbereik in beton voor seriematig boorwerk. Daarnaast is hij geschikt voor het werken met freeskronen van 45 tot 55 millimeter en loopt de capaciteit voor kroonboren zelfs tot 105 mm. De dubbele Ledverlichting zorgt daarbij voor optimaal zicht, dus veiliger werken. Bij een plotselinge reductie in toeren of bij het onverwachte vastklemmen van de boor in het materiaal treedt Active Feedback sensing Technology (AFT) in werking en wordt de machine zo snel mogelijk uitgeschakeld, waardoor er nauwelijks of geen terugslag optreedt.


Koolborstelloze motor op de HR005G

De HR005G is uitgerust met het Auto start Wireless System (AWS) om communicatie tussen de machine en stofzuiger draadloos (via bluetooth) tot stand te brengen en zo stofvrij te kunnen werken. De machine is voorzien van een koolborstelloze motor, waardoor hij constanter is in toeren en daarmee efficiënter werkt in vergelijking met een combihamer met koolborstels. Door de verminderde wrijving wordt de motor minder snel warm, hetgeen bijdraagt aan een langere levensduur. Aangezien er geen energie verloren gaat in warmte, is de motor spaarzamer met de energie van de accu en zijn er meer bewerkingen mogelijk op een volle accu lading.


Makita belooft minder trillingen

De HR005G is voorzien van Anti Vibratie Technologie (AVT), die de hoeveelheid voelbare trillingen aanzienlijk reduceert tot slechts 5,0 m/s². De Soft No Load technologie zorgt aansluitend voor minder vibratie wanneer de machine wel geactiveerd is, maar nog niet voor een bewerking wordt gebruikt. Deze verlaging van het stationaire toerental zorgt voor extra lage trillingwaarden bij de HR005G. Hierdoor kun je de hele dag veilig en gezond doorwerken met deze combihamer, is de belofte van de fabrikant die eerder dit jaar een handige verrijdbare vries-/koelbox met verwarmfunctie introduceerde.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen