Laag energielabel, lagere hypotheek

Heeft je woning een laag energielabel? Dan kan lenen een probleem worden. De overheid zal namelijk steeds meer van huiseigenaren verlangen dat zij een steentje bijdragen aan de energietransitie. En het zal de komende jaren voor velen duidelijk worden dat dit vreselijk veel geld gaat kosten. Omdat lang niet iedereen over hele diepe zakken bezit, zullen de kosten worden verpakt in af te sluiten hypotheken. Oftewel: je zult meer eigen vermogen moeten gaan inbrengen als je kiest voor een koopwoning met een laag energielabel.
Laag energielabel, lagere hypotheek| KlusVisie
Laag energielabel, lagere hypotheek| KlusVisie

Triodos maakt onlangs wereldkundig dat de bank voor huizen met een laag energielabel, een lagere hypotheek gaat bieden. Triodos gaat de hypotheekwaarde beperken tot 90 procent van wat zij gebruikelijk zou uitlenen. Want zulke eigenaren krijgen hogere energielasten voor de kiezen. Dus hebben zij minder financiële armslag om de hypotheek af te lossen.

Laag energielabel biedt kansen voor vakmensen

Ook is er twijfel bij de bank over het onderpand, de toekomstige waarde van huizen met een F- en een G-label. Het goede nieuws voor vakmensen: via de portemonnee worden huiseigenaren zich meer bewust van de staat van de woning. De markt van het opplussen van huizen gaat een zonnige toekomst tegemoet.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen