Google verbiedt advertenties van slotenmakers

Google heeft een rigoureus besluit genomen om malafide ‘slotenmakers’ een hak te zetten. Er worden geen advertenties meer geplaatst waarin het woord slotenmaker wordt gebruikt. De reden hiervoor is dat in de slotenmakersbranche veel ‘ondernemers’ actief zijn die hun klanten torenhoge bedragen laten betalen voor simpele klusjes.
Google verbiedt advertenties van slotenmakers| KlusVisie
Google verbiedt advertenties van slotenmakers| KlusVisie

Jeffry Nieuwenhuis van Uw Slotenmaker begrijpt de maatregel van Google wel, juicht ‘m zelfs toe, maar realiseert zich tevens dat bonafide bedrijven hiermee ook flink geraakt worden. “Zo gaat het altijd hè, de goeden moeten onder de kwaden lijden. Kijk, iedereen moet het recht hebben om te kunnen adverteren op Google, maar Google zou je dat recht moeten kunnen ontnemen als er sprake is van misbruik. Bijvoorbeeld door buitensporig hoge bedragen aan klanten te vragen voor simpele klusjes, wat vaak gebeurt.”
“Ik ben er enorm van geschrokken”, zegt Massin Boulayoune van het bedrijf Maslocks. “Ik vroeg me direct af of ik nu heel veel werk kwijtraak. Dit is symptoombestrijding, het probleem wordt niet aangepakt en dat is jammer.” “Het is een opmerkelijke stap van Google”, vindt ook Bart Borsboom van Biba Advies & Diensten. “Ik denk niet dat het gaat helpen. De mensen achter dit soort praktijken vinden wel weer andere cowboy-technieken om de boel te flessen.”

Betrouwbare slotenmakers dupe van actie Google

“Ook voor ons is dit heel vervelend”, stelt Merijn Janssen, oprichter en eigenaar van Slotenprobleem Kwijt, een landelijk platform van lokale slotenmakers. “Wij hebben dit platform opgezet om kleine, welwillende ondernemers in de slotenmakersbranche te helpen. Wij zorgen ervoor dat ze vindbaar worden op Google en zo klandizie krijgen. Aan de andere kant willen we mensen met een slotenprobleem helpen aan een vakkundige, ervaren én betrouwbare slotenmaker die een eerlijk bedrag vraagt voor zijn diensten. Op deze manier maken we het malafide slotenmakers in elk geval een stuk moeilijker op de markt, want onze klanten beschouwen ons als betrouwbare partij.”

Vraag naar betrouwbare slotenmakers neemt toe


Merijn Janssen ziet het positief in. “Het is een hot topic, uitgerekend in deze koude tijd. De vraag naar betrouwbare slotenmakers is juist nu hoog, vanwege bevroren sloten bijvoorbeeld. Goed, Google laat zien haar verantwoordelijkheid te nemen. En ja, waar gehakt wordt vallen spaanders. Maar wij zullen er als Slotenprobleem Kwijt in elk geval alles aan blijven doen dat de klant met een slotenprobleem gekoppeld wordt aan een lokale, betrouwbare vakman die goed werk levert tegen een faire prijs.”

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen