EshaBase G EPS, een nieuwe bitumineuze onderlaag

Met de introductie van de nieuwe bitumineuze onderlaag EshaBase G EPS geeft BMI Icopal naar eigen zeggen antwoord op vraag uit de markt naar een veelzijdige stabiele onderlaag die makkelijk verwerkbaar is. Met een dikte van 3 mm vormt de nieuwe onderlaag een solide en vlakke basis voor zowel meerlaagse mechanisch bevestigde, als voor losliggende geballaste dakbedekkingssystemen. De nieuwe dakbaan vormt tevens een optimale bescherming voor ongecacheerde EPS-isolatiepanelen.
EshaBase G EPS, een nieuwe bitumineuze onderlaag | KlusVisie
EshaBase G EPS, een nieuwe bitumineuze onderlaag | KlusVisie

De nieuwe dakrol bestaat uit een geïmpregneerd glasweefsel voorzien van een onder- en bovencoating van gemodificeerd bitumen. De onder- en bovenzijde van de rol zijn vervolgens afgewerkt met folie. In eerste instantie is deze onderlaag speciaal ontwikkeld voor de bescherming van ongecacheerde EPS-isolatiepanelen. Tijdens het branden van de toplaag voorkomt EshaBase G EPS namelijk dat de EPS-isolatie insmelt. Door de flexibele opbouw is deze dakrol op alle ondergronden inzetbaar. Bij het uitrollen ligt de baan strak en goed vlak op het dak.

Flexibiliteit

De samenstelling maakt verwerking het hele jaar door mogelijk. Ook tijdens koude wintermaanden blijft de flexibiliteit behouden. Dankzij de aan de onder- en bovenzijde aangebrachte folie is het materiaal snel droog te maken. Afhankelijk van de ondergrond kunnen de overlappen, ook bij vochtiger omstandigheden, optimaal gelast worden.
Volgens Timo Clerkx, productmanager Plat Dak bij BMI Icopal, is EshaBase G EPS een antwoord op vragen uit de markt. “Verwerkers vroegen om een stabielere onderlaag die op diverse ondergronden en onder elke gewenste bitumen toplaag toepasbaar is. Bij de ontwikkeling van een onderlaag die ongecacheerde EPS-isolatie beschermt tegen hitte hebben we deze vragen meegenomen. Het resultaat is een breed toepasbare onderlaag van 3.0 mm dikte met uiterst solide kenmerken. Bovendien is EshaBase G EPS recyclebaar, net als al onze andere bitumineuze producten.”

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen