Duco RoofFan: collectieve afvoer met vraagsturing

De Duco RoofFan is een drukgestuurde dakventilator die zorgt voor collectieve afvoer binnen Duco’s vraaggestuurde natuurlijke ventilatiesystemen. De druksturing zorgt voor een goede verdeling van de debieten in gestapelde woningbouw. In combinatie met de Intelli Air Valve of iAV biedt de Duco RoofFan de oplossing voor het eerste compleet vraaggestuurde collectief C-systeem.
Duco RoofFan: collectieve afvoer met vraagsturing

De RoofFan weegt slechts 11 kg. Zijn eenvoudige vormgeving laat toe dat één persoon dit lichtgewicht kan monteren. Tevens is de dakventilator volgens Duco uitermate onderhoudsvriendelijk. Losse printplaten onder de kap zijn er niet. De voeding en alle externe aansluitingen zitten in de werkschakelaar voor directe bereikbaarheid. Hiermee is de dakventilator gemakkelijk te benaderen. De achterovergebogen schoepen van de waaier maakt de RoofFan niet alleen minder gevoelig voor vervuiling, maar zorgt ervoor dat hij scherp kan terugtoeren. Met zijn maximaal debiet tot 3.000 m3/u bij 150 Pa wordt ieder woonvertrek separaat en vraaggestuurd geventileerd.

Slimme vraagsturing Duco RooFfan via iAV’s

Geen slimme vraagsturing zonder de intelligente regelklep Intelli Air Valve. Afhankelijk van het project biedt de iAV – met meting op basis van het CO2– of vochtgehalte – de keuze tussen zonaal of lokaal geregelde vraagsturing. Het volledige ventilatiesysteem kan bovendien volledig naar wens worden opgebouwd. Zo functioneert de Intelli Air Valve op zichzelf, maar kan deze desgewenst ook dankzij één of meerdere optionele Bedieningsschakelaars of sensor(en) aangestuurd worden. De mogelijkheid om een draadloze communicatie op te zetten met elektronisch gestuurde ventilatieroosters is een extra troef.

Tot 55 procent minder energieverbruik

De Duco RoofFan is specifiek ontwikkeld voor renovatie- en nieuwbouwprojecten met vier tot twaalf appartementen (tot zes verdiepingen hoog). De geavanceerde compacte motor levert een energiebesparing tot 55 procent op. Met de het product en iAV heeft de gebruiker dé slimste oplossing voor collectieve luchtafvoer in de gestapelde bouw binnen handbereik, zo stelt de fabrikant.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.