Dankzij de HT38 altijd de juiste groep vinden

Ken je dat? Moet je er achter zien te komen bij welke groep een stopcontact hoort. Dit overkomt zoveel vakmensen, dat HT Instruments er brood in zag om de HT38 te ontwikkelen.
Dankzij de HT38 altijd de juiste groep vinden| KlusVisie
Dankzij de HT38 altijd de juiste groep vinden| KlusVisie
Dankzij de HT38 altijd de juiste groep vinden| KlusVisie

De HT38 bestaat uit de transmitter HT38T, een circuitbreker, en de ontvanger HT38R. Met deze tools heb je snel de juiste groep in de groepenkast gevonden, terwijl de installatie gewoon onder spanning blijft staan. Sterker nog, moet blijven staan. Want de HT38T produceert alleen een signaal als de kabel onder spanning staat. De HT38R kan dit signaal ontvangen via de groep. Het werkt zo: je steekt de transmitter in een stopcontact. Vervolgens loop je naar de groepenkast en beweeg je de ontvanger langs de groepen. Je hebt beet als bij een groep de ontvanger groen oplicht en ook een signaal afgeeft.

Scherpe prijs van de HT38

Dit handig stuk gereedschap kun je toepassen bij installaties van max. 250 V AC naar aarde. De maximale afstand tussen de twee tools bij 230 volt-installaties bedraagt 500 meter voordat ze hun onderlinge signaal niet meer opvangen. De scherpe prijs van circa 110 euro inclusief btw en de kerstachtige verlichting maakt dit speciale gereedschap tot een ideaal cadeau voor vakmensen die helemaal klaar zijn met het groepen-zoeken.

De HT38 is onder meer verkrijgbaar bij Warmteservice en Vergeer Gereedschappen.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.