Dakraam verdwijnt in vensterbank

Velux staat bekend om zijn sympathieke hergebruik van de bekende dakramen. Het Deense bedrijf vroeg het Nederlandse Silluxx om bij de dakramen een bouwdeel te verzinnen dat gemaakt wordt van hout van de oude dakramen. Die kwam uit op een vensterbank.

Dakraam verdwijnt in vensterbank| KlusVisie
Dakraam verdwijnt in vensterbank| KlusVisie
Dakraam verdwijnt in vensterbank| KlusVisie

In Nederland kan Silluxx gebruikmaken van de Velux Tale-Backservice. Na een gescheiden inzameling gaan oude ramen naar een demontagebedrijf, meestal bedrijven die vallen onder de Wet sociale werkvoorziening. De belangrijkste grondstofstromen zijn glas, hout, aluminium en kunststoffen.

Een dakraam heeft eigenlijk maar een gemis: een vensterbank die de ruimte kan opleuken. Het biedt de bewoner de mogelijkheid om een plant of kopje thee op te zetten. Klein geluk, heet dat. Dat bracht Silluxx op een idee: van oude Velux-dakramen een vensterbank maken. Het hout wordt gezaagd, geschaafd en verlijmd tot dit product. Het bedrijf voorziet de vensterbank van een blanke lak zodat de structuur en het oude leven van het dakraam zichtbaar blijft.

De Silluxx-vensterbank is op alle afmetingen en uitvoeringen dakramen van Velux en Fakro te plaatsen. Met de montagebeugels en twee meegeleverde schroeven plaats je de vensterbank in de hoeken van het dakraam. De Silluxx-vensterbank kun je instellen op de dakhelling zodat je deze waterpas kunt plaatsen.

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen