CanDo introduceert Green Label

Duurzaamheid speelt al jaren een belangrijke rol bij de productie van houten deuren, wanden en traprenovatie van CanDo en met een nieuw label wil het bedrijf dat naar een hoger niveau tillen. "We willen duurzaamheid in de hele keten, van producent tot retailer en consument, stimuleren." Dit wil het bedrijf bereiken met zijn nieuwe label CanDo green.
CanDo introduceert Green Label| KlusVisie

Bij CanDo kunnen klussers houten producten voor hun huis kopen, van traprenovatie en deuren tot vloeren. En daarbij speelt duurzaamheid een grote rol, vertelt Kim Koenen van CanDo. “Zowel bij de productie als de logistiek.” Zo gebruikt de organisatie al jaren zonnepanelen, wordt er uitsluitend gewerkt met hout met een FSC- of PEFC-keurmerk en gebruikt het speciale software om ritten zo efficiënt en duurzaam mogelijk in te plannen.

Label CanDo green

“We vinden dat we een verantwoordelijkheid hebben voor het welzijn van mens en dier, het milieu en de economie”, legt Koenen uit. “We dwingen onszelf continu te verbeteren op dit gebied, maar we vinden dat er meer gedaan moet worden.”
Met de introductie van het label CanDo green wil men een volgende stap zetten. De producten die onder het label vallen, moeten onder goede omstandigheden voor mens, dier en milieu geproduceerd zijn en voorzien zijn van een FSC- of PEFC-keurmerk. Daarnaast wordt er gebruikgemaakt van minimale verpakkingen en worden de producten lokaal en regionaal geproduceerd. “Hiermee dwingen we onszelf om altijd te kiezen voor het meest duurzame alternatief.”

Wood Decowall

Het eerste product van het label is de Wood Decowall: een houten lattenwand die gefabriceerd is in Nederland met grondstoffen uit de EU. De latten hebben het PEFC-keurmerk, wat betekent dat het hout afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Daarnaast bestaat de verpakking uit FSC-gecertificeerd papier en karton.
Met de Wood Decowall kan de consument zelf eenvoudig een lattenwand creëren, wetende dat het op een duurzame manier geproduceerd is. De CanDo Green-lattenwand is inmiddels verkrijgbaar bij Gamma en Karwei. “Door nú toekomstgerichte keuzes te maken, investeren we in de wereld van morgen”, aldus Koenen.

Gepubliceerd op

Abonneren

Geen enkele uitgave meer missen?

Abonneren

Delen