Bevestigingssysteem Easy Fast Fix van Geberit

De montage van een closet met verdekte bevestiging is altijd een vervelende klus. Door het gepatenteerde wandbevestigingssysteem Easy Fast Fix (EFF3) wordt het volgens de fabrikant vanaf nu eenvoudiger om alle Geberit closets en bidets te installeren. Dankzij de verbeterde instelbaarheid kunnen toleranties worden gecompenseerd en kan het sanitairkeramiek snel en veilig worden geïnstalleerd door één monteur. Vanaf heden worden alle Geberit wandclosets en bidets met verborgen bevestiging geleverd met dit bevestigingssysteem.
Bevestigingssysteem Easy Fast Fix van Geberit| KlusVisie

Alle Geberit wandclosets en bidets met verborgen bevestiging zijn vanaf nu bijzonder eenvoudig te installeren. Waar voorheen een exacte meting van de afstanden en positionering nodig was, is dit met het bevestigingssysteem Easy Fast Fix (EFF3) niet meer nodig.
Sanitairprofessionals kunnen zich volgens de fabrikant verheugen op een vereenvoudigde montage tijdens de installatie. Met het EFF3-bevestigingssysteem wordt het keramiek van onder andere de nieuwe Geberit iCon Rimfree wc’s en bidets in  een paar eenvoudige stappen aan de wand gemonteerd. Daarmee vervalt het tijdrovende exacte positioneren van de bevestigingen en de draadstangen. Bovendien is het niet langer nodig beide schroeven tegelijk aan te draaien om barsten in het keramiek te voorkomen.

Keramiek met het EFF3-bevestigingssysteem is moeiteloos door één monteur te monteren. Bij het systeem worden eerst speciale moeren op de twee conventionele draadstangen geschroefd. Daarna kan het keramiek met voorgemonteerde wandbevestiging op de beide draadstangen tot aan de wand worden geschoven. Via de gaten aan de bovenzijde van het keramiek kunnen de moeren simpel met een inbussleutel aangedraaid worden. Het closet wordt daarmee stevig tegen de muur aangetrokken. Vervolgens wordt de zitting met bevestigingspennen op het keramiek gelegd en worden de bevestigingspunten aan de bovenzijde aangedraaid. Met deze nieuwe innovatieve EasyMount voor wc-zittingen (toegepast op de wc-zittingen van de nieuwe iCon badkamerserie) is de plaatsing van de wc-zitting snel en eenvoudig, aldus Geberit.