Beste Klusser van Nederland: Jurren Engelage  

De verkiezing Beste Klusser van Nederland werd voor het vierde jaar op rij georganiseerd door projectbouwmarkt Hornbach. Dit keer niet in de vorm van een live-event, maar een online finalestrijd met kijkers uit het hele land. En die zagen gisterenavond omstreeks 20.00 uur hoe de 35-jarige Jurren Engelage uit het Gelderse Groessen de krachtmeting won. Niet alleen neemt hij de felbegeerde Gouden Hamer mee naar huis, hij vergaart bovenal landelijke roem.
Beste Klusser van Nederland: Jurren Engelage  | KlusVisie
Beste Klusser van Nederland: Jurren Engelage  | KlusVisie
Beste Klusser van Nederland: Jurren Engelage  | KlusVisie
Beste Klusser van Nederland: Jurren Engelage  | KlusVisie

De zoektocht naar de Beste Klusser van Nederland startte begin september. In een jaar waarin er heel wat nieuwe klushelden zijn opgestaan, zag Hornbach, de bouwmarkt die eerder al een raket lanceerde in samenwerking met studenten, het aantal aanmelding in rap tempo oplopen. “We riepen klussers op om foto’s van hun ultieme bouwproject met ons te delen”, legt Maarten Post, hoofd marketing & communicatie van Hornbach Nederland, uit. “Duizenden klussers gaven gehoor aan die oproep. Vervolgens was het aan het Nederlandse publiek om te stemmen op hun favoriete klusser en dat deed men massaal. Met ingezonden projecten als zelf uitgegraven zwembaden, met verlichting en overkapping, badkamerrenovaties en compleet verbouwde boerderijen lag het niveau ontzettend hoog.” Na de stemronde kregen de vijfenveertig klussers met de meeste stemmen een kwalificatieproef voor de kiezen: het monteren van een dakpanplaat op een dakbeschot, natuurlijk zo snel en goed mogelijk. “We zijn bij alle vijfenveertig klussers thuis langs geweest om hen deze opdracht coronaproof te laten uitvoeren”, vervolgt Post. “De vijftien beste en snelste deelnemers plaatsten zich vervolgens voor de finale strijd.”

Eindstrijd Beste Klusser van Nederland in beton gegoten


Die eindstrijd werd eveneens coronaproof gevoerd. Betongieterij Jansen in Son vormde het speelveld voor de spectaculaire finale. Post: “De rauwe, industriële sfeer van deze locatie straalt de kracht uit die onze finalisten bezitten. In vier rondes streden zij om de titel. Winnaar Jurren Engelage: “Het was een groot spektakel. De andere kandidaten waren bovendien ook erg goed en de opdrachten pittig. In de eerste ronde moesten we tegelen, daarna kregen we een drilboor in onze handen en moesten zo snel mogelijk een hamer uit een betonblok van 1.100 kilo zien te krijgen. Dat was wel even zweten. Vervolgens kregen we de uitdaging een buitenkeuken in elkaar te zetten, compleet met spoelbak en barbecue. Tot slot moesten we laten zien dat we elektra konden aanleggen. Dat had ik nog nooit gedaan, maar mijn lampje ging zowaar als eerste branden! Het was een allround-strijd, voor échte klussers.”

Klushelden in de spotlights

De volledige finale werd opgenomen en gisterenavond uitgezonden via www.debesteklusservannederland.nl. “We hebben deze wedstrijd vier jaar geleden in het leven geroepen als ode aan alle Nederlandse klushelden”, aldus Post. “Nederland is echt een klusland en alle klussers die ons land rijk is, verdienen het om in de schijnwerpers te staan. Vanwege corona konden we dit jaar geen live-event organiseren, maar de film die nog tot in de lengte van dagen kan worden terugkeken, zet de klussers pas echt in de spotlights. Uit de finalefilm blijkt wel dat Jurren een echte held is. En daar zijn wij als bouwmarkt natuurlijk super trots op. Net als op al die andere klussers die ons land rijk is trouwens.”

Gepubliceerd op

Nieuwsbrief

KlusVisie nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief

Delen