12 volt accu-schuurmachines van Metabo

Metabo presenteert drie nieuwe 12 volt accu-schuurmachines die onder meer compactheid en licht van gewicht als kenmerken hebben. De afneembare protector moet bovendien bescherming van de aangrenzende oppervlakken en schuurschijf bieden.
12 volt accu-schuurmachines van Metabo
12 volt accu-schuurmachines van Metabo
12 volt accu-schuurmachines van Metabo
12 volt accu-schuurmachines van Metabo

“Onze nieuwe 12 Volt accu-schuurmachines hebben we zo klein mogelijk gemaakt – het was namelijk de bedoeling om de machine figuurlijk in de hand te bouwen”, vertelt Sebastian Koch, productmanager bij Metabo, over de nieuwe compacte schuurmachine-reeks van Metabo. De accu-excenterschuurmachine PowerMaxx SXA 12-125 BL, de accu-vlakschuurmachine PowerMaxx SRA 12 BL en de accu-multi-schuurmachine PowerMaxx SMA 12 BL zijn volgens de fabrikant speciaal op de behoeften van professionele eindgebruiker afgestemd. Met deze nieuwe schuurmachines kunnen zij, dankzij de bijzondere platte en compacte vorm, gecontroleerd en zeer dicht op het werkstuk werken – en dat zonder een hinderlijk snoer. “Dankzij het geringe gewicht van slechts 1 kg zonder accu-pack zijn ze ook geschikt voor langdurig bovenhands werken“, zegt Koch. De borstelloze motors van de nieuwe schuurmachines bieden ook bij continu werken de hoogste efficiëntie, belooft Metabo dat onlangs ook al een krachtige accu-combihamer presenteerde. Iedere machine beschikt over een afneembare protector – deze beschermt niet alleen de aangrenzende oppervlakken tijdens het werk, maar beschermt ook het materiaal, zoals de schuurschijf zelf, tegen beschadigingen en verhoogt zo de levensduur ervan.

Toepassingen 12 volt accu-schuurmachines

De accu-excenterschuurmachine PowerMaxx SXA 12-125 BL bereikt met zijn excentrische schuurbeweging de beste resultaten als het gaat om kwalitatief hoogwaardige oppervlakken. De accu-vlakschuurmachine PowerMaxx SRA 12 BL is met zijn rechthoekige schuurzool ideaal voor kleine oppervlakken en randen, zoals bij zekeringskasten, of deur- en raamkozijnen. En de accu-multi-schuurmachine PowerMaxx SMA 12 BL komt met zijn schuurzool in de vorm van een strijkijzer probleemloos in iedere hoek. Een compacte en gemakkelijk te legen textiele stofzak en de schuurschijf met meerdere gaten moeten ervoor zorgen dat er stofarm kan worden gewerkt, ook zonder stofzuiger. Natuurlijk kunnen de gebruikers ook een stofzuiger aansluiten, zoals de ASR 36-18 BL 25 M SC. Dankzij het geïntegreerde ‘CordlessControl’-systeem begint deze automatisch te draaien, zodra de schuurmachine in gebruik wordt genomen. Zo kan het schuren en afzuigen geheel snoerloos worden uitgevoerd.