Wandschakelaars en stopcontacten in fraaie felle kleuren

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Ook genoeg van wandschakelaars en stopcontacten in altijd maar diezelfde saaie kleuren wit, grijs of zwart? Jung blijkbaar wel, want deze leverancier levert ze nu aan in de 63 kleuren uit de serie Les Couleurs le Corbusier. Sjieke naam natuurlijk, maar in de praktijk betekent dit dat je elektramateriaal in zo’n beetje alle kleuren van de regenboog kunt aanbieden aan je klanten

De kleurrijke wandschakelaars en stopcontacten van Jung moeten bijdragen aan de uitstraling van een woonruimte. De kleurkeuze kan nu dus contrasterend zijn met wanden, vloeren en interieurs, of juist net subtiel aansluitend. De schakelaar, contactdozen en systeemoplossingen verkrijgen hun fluwelen matte look in de Jung-fabriek waar ze met de hand worden beschilderd (zie filmpje). Om de benodigde kleurdiepte te verkrijgen, worden de schakelaars en stopcontacten allereerst in de zelf door Jung gefabriceerd gemaakt. Alle restjes en stofdeeltjes worden vervolgens zorgvuldig verwijderd om nadien de producten met de hand te beschilderen. Eenmaal droog, wordt nog een laag aangebracht om de zachte en matte look te verkrijgen.

Architecturale kleuren voor wandschakelaars en stopcontacten

Voor de serie Les Couleurs le Corbusier ging het Jung om kleurharmonie, het effect van kleur op de mens en op de ruimte. De kleurenpaletten zijn gebaseerd op de herhaling van uitgelezen grondtonen waarvan andere tinten worden afgeleid. De kleuren zijn doorgaans harmonieus en laten zich bijzonder goed combineren, waardoor ze tot op heden nog steeds een inspiratiebron zijn bij de vormgeving van ruimtes en gebouwen.

KlusVisie.nl biedt actualiteit voor professionals uit de klussen- en onderhoudsbranche. De rubriek Klussen biedt klustips, nieuws over klussen en nog veel meer.