Ventus: geïsoleerde dakdoorvoer voor platte dakpannen

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Ubbink heeft met de Ventus een geïsoleerde dakdoorvoer ontwikkeld, die op alle daken eenvoudig te plaatsen is, met een minimale dakdoorbreking. Slim, snel en simpel, aldus de fabrikant. Kees de Boer, werkvoorbereider bij Van den Hogen Bouwbedrijven, had de primeur voor toepassing van het product. “Een mooi product dat vooral tijdwinst oplevert.”

Kees de Boer heeft de Ventus voor het eerste toegepast in een woningbouwproject. In opdracht van ontwikkelaar Zeeman Vastgoed realiseert aannemer Van den Hogen Bouwbedrijven uit Volendam Het Nieuwe Glas: 42 nieuwbouwwoningen in Tuitjenhorn. Een deel van deze woningen worden voorzien van platte dakpannen. “Met de bouwmaterialenhandel hadden we al een aantal dakdoorvoeren bekeken, maar die matchten niet met de platte dakpan”, vertelt De Boer. “De leverancier had geen oplossing. Maar Ronald van Dijk, rayonmanager bouw bij Ubbink, vertelde dat er een nieuwe doorvoer in ontwikkeling was die wel zou gaan passen. Net die week zou het eerste exemplaar van de productieband rollen, en wij mochten dit product als eerste toepassen.

Minder handelingen, sneller klaar

“De nieuwe doorvoer combineert perfect met de platte dakpan”, vervolgt De Boer. “Hij gaat haaks door het dak, dus niet loodrecht, waardoor je een veel kleiner gat hoeft te boren en niet exact hoeft te berekenen of je wel met de aangrenzende dakpannen uitkomt. Bovendien neemt hij binnen minder ruimte in, is hij in vrijwel elke hoek te fixeren en sluit hij mooi aan. Het geheel is vlot en netjes luchtdicht af te werken. Minder handelingen, sneller klaar: een goede oplossing. En het ziet er ook nog eens goed uit: mooi in lijn met het dak. Het oogt heel fraai. Ik zie alleen maar voordelen aan deze nieuwe doorvoer. We gaan ‘m dan ook zeker vaker toepassen, ook bij daken met gegolfde dakpannen.”

De Ventus in het kort

De Ventus is een haakse dakdoorvoer met behoud van isolatiewaarden van het dak. Het product is geschikt voor platte en hellende daken, in alle gangbare diameters, met minimale dakdoorbreking en een strakke afwerking. De dakdoorvoer is volgens Ubbink, dat onlangs ook al een verbeterde ventilatierooster introduceerde, snel en eenvoudig te installeren en altijd loodrecht te plaatsen. Geïsoleerde leidingen zijn eenvoudig langs het dakbeschot te beugelen. De afwerking is water- en luchtdicht en er is sprake van optimale aan- en afvoer van ventilatielucht.