Platdakraam op zonne-energie van Fakro

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Fakro introduceert een platdakraam op zonne-energie. De fabrikant is hiermee naar eigen zeggen de enige aanbieder van dit type raam dat volledig werkt op zonne-energie.

Aan de buitenzijde van het platdakraam op zonne-energie van Fakro, dat de handelsnaam DEF Solar heeft gekregen, zit een pv-paneel. Dit is bevestigd op het raamprofiel en kan voldoende zonne-energie opvangen voor de elektrische bediening op afstand. Doordat het platdakraam volledig op groene stroom werkt, is er geen netstroomaansluiting nodig. Naast het pv-paneel is de DEF Solar ook uitgerust met een regensensor. Deze zorgt ervoor dat het platdakraam automatisch sluit als het gaat regenen.

Platdakraam op zonne-energie is duurzame daglichtoplossing


Het platdakraam is een alternatief voor de bekende lichtkoepel. Opvallend aan het ontwerp is de vlakke glasplaat. Deze wordt volgens de modernste technieken gelijmd: esthetisch en duurzaam. Het platdakraam beschikt over uitstekende thermo-isolerende waarden tot wel Uw=0,64 W/m²K in de uitvoering met viervoudige DU8-beglazing. Hierdoor is het platdakraam geschikt voor lage-energiewoningen en passiefhuizen. Elektrische bediening op zonne-energie onderstreept het duurzame karakter van het platdakraam.

Enkele kenmerken DEF Solar

* Maximale lichtinval.
* Hoge thermo-isolerende waarden tot wel Uw = 0,64 W/m²K (volgens de norm EN 14351-1).
* Volledige elektrische bediening (via Z-Wave) op zonne-energie, afstandsbediening bijgeleverd.
* Voorzien van regensensor.
* Geïsoleerde opstand (15 cm) en raamvleugel van deels gerecycled PVC (meerkamerprofiel).
* Extra opstand verkrijgbaar voor montage in groendak (optioneel).
* PVC-profiel absorbeert geen vocht, is duurzaam en bestand tegen corrosie.
* Montage mogelijk in daken van 2° tot 15°.
* Geschikt voor vochtige ruimten zoals badkamers en keukens.
* Afwerking binnenzijde is wit.
* Ruim assortiment binnen- en buitenzonwering.
Naast het platdakraam op zonne-energie DEF Solar biedt FAKRO ook een platdakraam in een vaste uitvoering (DXF), een handmatig te openen variant (DMF) en een elektrisch via Z-Wave te openen variant (DEF).

Buitenzonwering op zonne-energie


Het platdakraam is uit te breiden met elektrische buitenzonwering op zonne-energie (AMZ/F Solar). Deze reflecteert het zonlicht voordat dit het glas bereikt. En beschermt zo de leefruimte onder het platdakraam tegen ongewenste opwarming op zonnige dagen. Ook de bediening van deze buitenzonwering werkt volledig op groene stroom via bijgeleverde afstandsbediening. De bediening kan zo worden ingesteld, dat zowel het platdakraam als de buitenzonwering met dezelfde afstandsbediening te bedienen zijn.