Effectieve stofverwijdering en veilig slijpen

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Vanaf het begin van 2020 is de nieuwe antistatische afzuiging van Fein verkrijgbaar die compatibel is met de kabelgebonden machines FEIN MultiMaster 350 QSL, SuperCut FSC 500 QSL en – en dit is nieuw – de accumachines AFMM 18 QSL en AFSC 18 QSL.

De antistatische functie is beschikbaar voor de gebruiker wanneer de betreffende machine in combinatie met de Fein Dustex stofzuigers en de optioneel verkrijgbare antistatische zuigslang wordt toegepast. Productmanager Thomas Blank beschrijft als volgt waarom deze antistatische functie bijdraagt aan de veiligheid van de gebruiker: “Door de afzuiging van slijpdeeltjes ontstaat natuurlijke wrijving, die – afhankelijk van het materiaal – kan leiden tot elektrostatische oplading. De ontlading is voor de gebruiker in principe veilig; mocht deze echter toch voorkomen, dan kent iedereen het schrikmoment dat hierbij kan ontstaan. Met stofafzuiging met afvoercapaciteit van Fein wordt dit altijd vermeden.“ Een centraal aspect is tevens de bescherming tegen stof, wat nog belangrijker is bij materialen zoals gecoat hout. Het systeem van Fein is erop gericht om voor de gezondheid van de gebruiker een gereduceerde stofbelasting te bewerkstelligen.

Ergonomisch en flexibel werken

”De slang is flexibel tot 270 graden, zodat tevens op krappe plekken tot op de rand kan worden geslepen“ zegt productmanager Thomas Blank over de kleine, doch effectieve innovatie die de ontwikkelaars als volgt hebben gerealiseerd: De nieuwe slang hangt niet meer onder de machine (zoals bij de voorganger), maar bevindt zich aan de zijkant ervan. Hierdoor vormt de slang geen obstakel voor de vakman en kan het apparaat beter worden vastgepakt. Twee speciale schroeven zorgen voor een vaste verbinding van de afzuiging met de machine; nog een pluspunt vergeleken met vorige versies. Wanneer de gebruiker de slang in een bepaalde positie wil vastzetten, kan de klemschroef eenvoudig worden vastgedraaid. “Of de vakman de slang nu vastzet of zo instelt, dat deze flexibel de toepassing volgt, de hieruit voortvloeiende stofbelasting wordt in beide gevallen efficiënt vermeden“ zegt Thomas Blank.

Inbegrepen

Bij de levering van de antistatische afzuigvoorziening zijn twee geperforeerde schuurplateaus met een randlengte van 80 millimeter en vijf geperforeerde schuurplateaus met korrel 60, 80 en 120 inbegrepen. Huidige stofzuigers kunnen tevens met de antistatische functie worden omgebouwd. De antistatische zuigslang is tevens optioneel verkrijgbaar.

Lees het laatste nieuws omtrent klussenondernemen, verbouwen en materialen en gereedschap bij Klusvisie.nl.