Sneller kasten stellen met Space-Plugs

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Engelsen lopen er mee weg. Maar dat doen ze ook met lauw bier, Marmite en grote doperwten. Of we een zak Space-Plugs willen uit proberen. Prima, omdat het geen drank en voedsel is.

De Space-Plugs moeten probleemoplossers zijn. Benieuwd wat de producent als probleem bestempeld. Eerst wat filmpjes op YouTube bekeken. Die overtuigen, dus een testje zit er wel in. Cliff Petit, een Britse keukenmonteur, bedacht de Space-Plug. Hij is van mening dat je de montage van onder meer keukenonderkasten aan de wand makkelijker en sneller moet kunnen uitvoeren. Dus weg met de wandbevestigingbeugels. Veel vakmensen lopen rond met ideetjes om het werk te verlichten dan wel sneller uit te voeren. Maar het valt doorgaans niet mee om vanaf een model een handig hulpmiddel of een tool tot een commercieel succes te maken.

Enthousiast

Cliff laat het na 20 jaar keukens plaatsen toch niet bij een idee. Hij weet dat je alleen door vastberaden en volhardend te zijn, een doel bereikt. Samen met zijn broer ontwikkelt hij de Space-Plug waarmee je snel een keukenkast moet kunnen stellen en fixeren. Na de lancering van de Space-Plug streamen collega’s die enthousiast zijn over het product filmpjes. Ze laten ook zien wat je allemaal nog meer kunt stellen, denk aan toiletpotten, dakramen en vrijstaande meubelstukken.

Mannetje/vrouwtje

De Space-Plug bestaat uit twee delen, een mannetje en een vrouwtje  die je een stukje in elkaar draait, zodat de plug achter de keukenkast en de muur past. Eerst boor je door de achterwand van de kast een gaatje. Daarna voer je een lange steenboor door het gaatje en boor je een gat in de wand . Daar duw je een wandplug in. Vervolgens houd je de Space-Plug tussen de kastwand en de muur. Je draait een lange schroef door het gaatje, door de holle ruimte van de Space-Plug heen, in de wandplug , . Vervolgens draai je aan het vrouwtje van de Space-Plug, je stelt zo de kast in de positie die je wenst. Je kunt met de Space-Plugs ook kasten stellen op scheve en ongelijke wanden. 

Minder Space-Plugs nodig

Volgens de bedenker heb je voor de installatie minder Space-Plugs nodig dan met beugels. De geteste plugs overbruggen een ruimte van 30 tot 50 mm. Uiteraard kun je deze afstand verlengen door een extra lange schroef door twee Space-Plugs achter elkaar te voeren en in de plug te laten uitkomen. Check dan wel de stabiliteit. Space-Plug biedt ook de maten 45-80 mm.

Meer informatie: gereedschappro.nl, de prijzen zijn vanaf 9,95 euro (10 stuks, incl. lange steenboor). Space-Plug produceert ook de kleuren wit en zwart.

Dit artikel is verschenen in KlusVisie 4-2022. Nog geen abonnee? Klik hier!