Kansen voor duurzaam warm tapwater

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Nederlanders douchen steeds vaker en langer, en dus zal het aandeel warm water op de energierekening alleen maar stijgen. Het slechte nieuws is dat de energieprijzen het afgelopen jaar ook flink zijn gestegen. Technea zegt daar goed nieuws tegenover te kunnen stellen. Dat bedrijf heeft een oplossing voor duurzaam warm tapwater, zónder op comfort in te leveren.

Die oplossing is om tijdens het douchen slim gebruik te maken van het warme afvalwater met behulp van een douche-wtw. Deze warmtewisselaar zorgt ervoor dat het koude aanvoerwater wordt voorverwarmd door het warme afvalwater. Deze stromen in aparte buiswanden langs elkaar, wat zorgt voor een warmteoverdracht van 10 naar 25 graden. De verwarmingsinstallatie hoeft minder energie te leveren voor de gewenste douchetemperatuur. Het resultaat? Een significant lagere energierekening, een lagere CO₂-uitstoot, meer warm tapwater en een beter douchecomfort, aldus Technea.


Shower HR Tubes voor duurzaam warm tapwater

Technea introduceert haar nieuwe lijn douchepijp-wtw’s: de Technea Shower HR Tubes. Bij deze lijn is er bewust geen soldeerwerk toegepast, zodat de kans op lekkage vrijwel uitgesloten is. De pvc-U-buitenmantel beschermt de ingesloten, koperen dubbelwandige warmtewisselaar tegen schade- en diefstal. Dankzij een speciale turbo rotator heeft deze douchepijp-wtw een perfecte instroom én dus gegarandeerd rendement, belooft de leverancier. Alle Technea Shower HR Tubes worden geleverd met tien jaar garantie.


Eerst voelen, dan geloven

Nog niet helemaal overtuigd? Op de VSK 2022 laat Technea de werking van warmteterugwinning persoonlijk ervaren. Naast een fysieke demo van de douchepijp-wtw en de douchegoot-wtw, kun je kennismaken met andere duurzame thema’s zoals opwekking, koelen, verwarmen, ventilatie en alles voor op én in het dak, zoals full black-zonnepanelen.