Isolatie met dubbel gebruik voor extra duurzaamheid

‹ Terug naar overzicht
Geplaatst op:
Jackodur Atlas 300 werd twaalf jaar geleden door Jackon Insulation op de markt gebracht, en blijkt nog steeds even efficiënt. Deze isolatie heeft volgens de producent tal van voordelen, zowel op financieel, ecologisch als praktisch vlak. Hieronder het voorbeeld van een aannemer in België.
Isolatie met dubbel gebruik voor extra duurzaamheid

Na de voorbereiding van de ondergrond voor de plaatsing, moeten de panelen op de grond worden gelegd om ze in elkaar te steken. Door het uiterst precieze profiel van de assemblage worden thermische bruggen vermeden.

De aannemer had een duidelijk doel voor ogen: efficiënte en duurzame isolatie voorzien, zonder het budget van de klant – de eigenaar van een frituur in Hamois in de provincie Namen – te overschrijden. Na een grondige vergelijking van de verschillende opties op de markt, maakte hij zijn keuze: de frituur werd geïsoleerd met behulp van de panelen en bekisting van het type Jackodur Atlas 300, onder een betonplaat van 116,84 m². Deze isolatie van hardschuim gemaakt van geëxtrudeerd polystyreen (XPS) werd speciaal ontwikkeld als combinatie van thermische isolatie en bekisting van betonplaten.

Eenvoudige plaatsing van isolatie

Jackon, marktleider op het vlak van isolatie, focust op een kwalitatief, duurzaam en compleet product, maar legt ook veel nadruk op de eenvoud van de plaatsing. Alle elementen worden vooraf op maat gemaakt en kunnen handmatig worden geplaatst. Ze zijn genummerd en worden geleverd met een installatieplan dat kostbare tijd doet winnen. Isolatie en bekisting gebeurt in één stap en ook dat betekent een aanzienlijke tijdwinst.

Jackodur Atlas 300 draagt dan wel de naam ‘isolatiemateriaal’, maar dit product is eigenlijk veel meer dan uitsluitend een vorm van isolatie. Het werd speciaal ontwikkeld als thermisch isolatiesysteem, en dient ook als bekisting voor betonplaten. Dit is één van de elementen die de aannemer konden overtuigen. Het systeem is zeer voordelig, helpt thermische bruggen aan de randen van de vloerplaat te voorkomen, en zorgt voor een aanzienlijke tijdswinst dankzij het verbindingssysteem met de verschillende genummerde platen, aldus Jackon.

De verschillende onderdelen worden individueel verpakt en rechtstreeks op de werf geleverd op paletten met een gepersonaliseerd installatieplan. Dit plan geeft de exacte locatie aan van de verschillende elementen en de specifieke laterale (genummerde) onderdelen die in de fabriek op maat werden uitgesneden.