dinsdag, 10 september 2019 09:54

‘De kwast wordt weer de held van de schilder’

Steeds meer vakmensen voeren de schilderklus uit met de spullen van Go!Paint. Ook de verfindustrie is inmiddels om. Want dit bedrijf ontwikkelt producten die onder meer door bekende merken als ProGold en Meesterhand worden verkocht aan schilders. Innovatiemanager Jop Timmers is medeverantwoordelijk voor dit puur Nederlandse succes. Hij wil met plezier uitleggen waarom Go!Paint bij de producenten, de vakman en vakschilder aanslaan.

Hoe kwam je in aanraking met verf?
Jop Timmers: “Hildering Packaging is een specialist in blikverpakkingen, onder meer de verfindustrie is een grote klant. Op verzoek van verfproducenten bedachten we een schenktuit, de Pour and Go. De vakman kan daarmee het verfblik leegschenken zonder dat de verf in de rand komt. Het succes van die tuit stimuleerde om meer oplossingen te bedenken. Het was de tijd van net na 2010, vakmensen moesten voor het binnenwerk overstappen op de nieuwe watergedragen verven. Die moest je op een andere manier opbrengen. De verven drogen ook sneller en zijn soms dikker omdat er minder oplosmiddel in zit. We zagen dat veel vakmensen hun kwasten weggooiden na de klus, onder meer omdat de kwasten door het water hard werden. Zonde is dat. Vaak lieten harde haren in de kwast tijdens het schilderen los, een dagelijkse ergernis. De synthetische kwasten van toen waren nog niet zo goed als die van nu. Velen gooiden de kwasten dan ook weg na een paar klussen en kochten minder dure nieuwe. Of ze bleven schilderen met kwasten van varkensharen. Vanwege het water in de verf trokken die haren krom, de natuurlijke staat van een varkenshaar.”

“Samen met onderzoekers van de Universiteit Twente werd een milieuvriendelijke gel ontwikkeld. Die gel zou het hard worden van de kwast kunnen voorkomen en had ook nog andere positieve eigenschappen. De uitdaging was de gel levensvatbaar voor de markt te maken. Wij verkregen het patent en zijn een voor de vakman hanteerbaar systeem gaan ontwerpen. Daar betrokken we ook vakschilders bij, wat we overigens bij het bedenken van nieuwe producten nog steeds doen.”

Lees het volledige artikel in KlusVisie 5-2019.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015