dinsdag, 10 september 2019 09:53

Lekker geveerd sportief naar de klus rijden

De Peugeot Partner pakt de internationale onderscheiding Van of the Year Award 2019. Omdat de kleine besteller van Ford ons eerder dit jaar beviel, laten we bij Peugeot een XL Partner voorrijden. We willen zelf ervaren waarom deze bestelauto the top of the bill is. En we willen nogmaals bevestigd zien dat compacte bedrijfsauto’s een serieus alternatief zijn voor de grotere bestellers.

We kunnen ook voor een Opel of Toyota kiezen. Want Peugeot ontwikkelt samen met deze merken bedrijfsbussen. Toyota benaderde we dit jaar een paar keer voor de ProAce, maar we hebben (nog?) niets van de importeur vernomen. Van Opel willen we de Vivaro uitproberen, dus valt de keuze op de Peugeot dat wél reageert op ons verzoek, en ons een Partner Long Premium meegeeft.

Opvallend klein stuur
Wat is er bijzonder aan deze nieuwe Peugeot? In ieder geval de i-Cockpit die om een nieuw dashboard vroeg. Door het diepe dashboard hebben we geen zicht op de motorkap. Dat los je op door een bus te kiezen met parkeersensoren voor en achter. Wat aan de cockpit opvalt, is het kleine stuur dat onder en boven recht is (1). De functie hiervan: we krijgen nu vrij zicht op de opvallend hoog geplaatste instrumenten.

Pookkrapte
De bediening van de functies is redelijk ergonomisch, in die zin dat je zo nu en dan echt de gebruiksaanwijzing moet raadplegen. Als je alle mogelijkheden – en dat zijn er veel – die de Peugeot biedt tenminste wilt benutten dan wel doorgronden. Wij laten bij zo’n test de gebruiksaanwijzing in het kastje liggen. En ervaren al een paar testen lang dat we onszelf overschatten. Moderne tech is best een dingetje.

Lees het volledige artikel in KlusVisie 5-2019.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015