maandag, 17 juni 2019 08:12

Dossier: Duurzaam verwarmd

KlusVisie presenteert een aantal systemen waarmee huizen duurzaam verwarmd kunnen worden. Zo krijg je een indruk van wat nu en in de toekomst mogelijk is. Zo kun je inmiddels zelf met verf verwarmingsvlakken op wanden realiseren. Je kunt ook innovatieve systemen van Nederlandse makelij bij de klant onder de aandacht brengen, zoals de Solar Freezer. Of wat dacht je van dakpannen als minizonnepanelen die gevoed worden door leidingen die door de panlatten lopen? Het is duidelijk dat steeds meer geld rolt naar de ontwikkelingen van duurzame energie. Dat de inspanningen maar tot goed betaalbare oplossingen voor particulieren mogen leiden.

Opvallend veel bedrijven die energie uit de zon persen, verzamelden zich onlangs onder de noemer Duurzaam Verwarmd. De hallen van Expo Haarlemmermeer werden vooral door tientallen leveranciers van zonnepanelen bevolkt. De expo trok veel publiek, deze business is zichtbaar booming. KlusVisie liet zich een middag onder duurzame spanning zetten.

Het was opvallend druk op de beurs. Blijkbaar beleven we een doorbraak in zonne- en andere duurzame energie. Dat wijzen ook de laatste cijfers uit: in 2019 zullen vakmensen naar verwachting twee GWpiek zonne-energie installeren, een absoluut record. Dat vermogen komt boven op het inmiddels totale geïnstalleerde vermogen van ruim 4 GWpiek.
Naast de panelenleveranciers trokken ook bedrijven met pelletkachels, warmtepompen, infraroodverwarming en innovatieve montagesystemen voor zonnepanelen de aandacht. Een paar initiatieven trokken opvallend veel belangstellenden naar de stand, zoals het Twentse SolarFreezer en het Rotterdamse Karbonik. Zij krijgen extra aandacht in deze KlusVisie.

Lees het volledige artikel in KlusVisie 4-2019.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015