maandag, 17 juni 2019 08:10

Ford verrast met 3,6 kuub laadruimte

Waarom een kleinere bedrijfsauto als de Ford Transit Connect L2 testen, de langste versie van dit type Ford? Vooral in de steden stappen vakmensen over op dit type bedrijfswagen, zo blijkt uit cijfers. Dat doen deze collega’s niet alleen omdat je voor deze bus sneller parkeerruimte vindt. De lagere aanschafprijs en toegenomen laadcapaciteit spelen ook een rol.

3,6 kuub
Wat naast een vriendelijke prijs ook vakmensen over de streep kan trekken: de efficiënt vormgegeven laadruimte van 3,6 kuub die het vervoeren van meer lading mogelijk maakt. Hier passen, mocht dat zo uitkomen, vier bouwplaten van maximaal 244 x
122 cm in. En anders passen ze wel op de imperiaal of in het de aanhanger. Dankzij een klepje rechtsonder in het tussenschot kunnen we materialen met een lengte tot 215 cm mee naar de klus vervoeren. De wielkasten zijn vlak afgewerkt, zodat een breedte van 130 cm ontstaat. Daar past een pallet tussen. De deuren kunnen dan ook 180° geopend worden. De rechthoekige binnenruimte staat een serieuze bedrijfswageninrichting toe. Standaard levert Ford deze versie met halfhoge zijwandbekleding.

De eerste conclusie: Als we de aanschaf van dit type bedrijfsauto overwegen, dan gaan we bij een Ford voor het verlengde L2-model, zetten daarop een imperiaal en laten een trekhaak monteren.

Kale kerstbomen
De meeste bedrijfsvoertuigen zijn kale kerstbomen. Met de Ford is het niet anders. We stappen de cabine in en laten ons vrijwillig overdonderen door het dashboard. Ford heeft de test-Connect zichtbaar van de nodige ballen voorzien. Kaal kost deze Trend-versie met een 88/120 kW/pk Euro 6.2-dieselmotor € 19.050. Praktisch al het lekkers dat de Ford onder handbereik biedt, zijn fabrieksopties. Ford noemt de meest nuttige de Must-Have-opties. Daaronder vallen cruisecontrol, airco, een multimediapack, een reservewiel, een trekhaak en het Sync3-systeem met navigatie inclusief rechtopstaand touchscreen en DAB. Dit scherm is goed afleesbaar vanaf de rijderstoel. Overigens staat airco ook vermeld als standaardspecificatie op de prijslijst.
Het beeldscherm zit muurvast aan het dashboard. Dus waarschuw bijrijders op tijd dat ze niet tegen een los tablet aankijken, anders is de schade niet te overzien. Alle genoemde kerstballen tezamen kosten € 2450. Wil je per se een automaat, dan ben je € 1500 verder.
Je kunt de prijs een paar duizend euro drukken door te kiezen voor de Ambiente-versie die alleen leverbaar is met een 74/100 kW/pk-dieselmotor. De modellen met een 74/100 kW/pk Ecoboost-benzinemotor zijn nog een stukje vriendelijker geprijsd.

Lees het volledige artikel in KlusVisie 4-2019.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015