maandag, 15 april 2019 09:54

Tamara’s uitdagende klusleven in 020

Ze staat in de regio Amsterdam bekend als Tamara De Klusvrouw. Haar beroep werd haar achternaam, zo sterk wordt zij vereenzelvigd met haar professie. Hoe vergaat het Tamara na zeven jaar klussen in de grote stad?

Weet je nog wat je eerste klus was?
“Ja, rubberen trapneuzen! En sindsdien loopt het lekker, de gunfactor bleek hoog. Ik kon snel kappen met die klussensites, elke dag van die mailtjes, dat werkte niet voor mij.”

Zit het klussen in je bloed?
“Het is in ieder geval wel zo dat ik als kind graag mee hielp, onder meer met het verven van de boot van mijn moeders vriend. Hij bouwde ook bedden, kasten en meer. Van die man stak ik een hoop op en ontdekte ik onder meer een bepaalde logische manier van denken die je bij het klussen volgt. Helaas overleed mijn moeder vrij jong, ik was pas twintig. Ik bleef in het ouderlijk huis wonen en vond dat ik als zelfstandige vrouw ook moest kunnen klussen. Maar het heeft nog vrij lang geduurd voordat ik van klussen mijn beroep heb gemaakt.”

Hoe ben je in het klusvak gerold?
“Ik werkte als officemanager, was het duizend-dingen-doekje, en kluste in mijn vrije tijd. En flink ook. Deze woning heb ik van binnen helemaal gestript, de muren doorgebroken, dat werk. Ik heb ook de bedrading gedaan, het tegelwerk en het leggen van de vloeren. Ik stond bekend als de collega die in de vakanties en weekenden aan het klussen was. Toen sloeg in 2009 de crisis op het werk toe en verloor ik met de halve afdeling mijn werk. Daarna kreeg ik een paar banen waarmee ik niet gelukkig was. Ik teerde in op mijn vermogen, de oprotpremie van die eerste baan, en besloot op een zeker moment van klussen mijn beroep te maken. Ik ben van het doorzetten. Gaat het niet linksom of rechtsom, dan gaan we er recht doorheen. Mijn man die ik een paar jaar daarvoor ontmoette had ook wat gereedschap en ik beschikte zelf over heel veel gereedschap. Daarmee ben ik in 2013 begonnen. Ik kocht een bus, meldde me aan bij het VLOK en Zelfstandigen Bouw en klussensites als Werkspot en maakte een website, de klanten waren welkom.”

Lees het volledige artikel in KlusVisie 3-2019.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015