maandag, 15 april 2019 09:51

Relaxt rijden 2.0 volgens Mercedes

Genoeg collega’s zweren bij een Mercedes. Volgens sommigen kicken ze vooral op de ster en kijken ze niet kritisch genoeg. Met de Vito 114 CDi met een dubbele cabine willen we zelf ervaren of de ster niet tot verblinding leidt.

Om ons alvast in de stemming te krijgen, worden we bij Mercedes met koffie in een onmetelijk groot atrium aan een tafel gezet. Overal waar we kijken staan hagelnieuwe, glimmende testosteronbakken geparkeerd die Mercedes met de hele optielijst volpropt. Ja, uiteraard mogen we er in gaan zitten. Deze verwenaanpak jaagt de verwachtingen op.
Eenmaal buiten, in de testbus, zijn we van het dashboard deels onder de indruk. Want bij de bestuurder heeft Mercedes het echt goed voor elkaar. Die heeft alles dicht bij de hand en het zicht op het wat sober uitgevoerde instrumentarium is goed. De Vito is dan ook een echte bestuurdersbak. Want aan de bijrijderskant is het saaiheid troef, zeker in vergelijking met de eerder geteste Ford en Volkswagen. Je kunt het een functioneel dashboard noemen en een rustige uitstraling is ook wat waard. Daarbij zit er qua functies op wat erop moet zitten. En wat comfort betreft, zit je hier prima, net zoals op de passagiersbank achter. Het relatief kleine display maakt ook weinig indruk maar biedt wel genoeg functies. Apart is het zicht tijdens het inparkeren. De rijlijn ‘buigt’ mee met het stuur. Dat werkt heel goed.
De aftrap van deze test geeft tot dusver een gemengd beeld. Oké, het is een werkbus. Maar dan wel een waar je ook in je vrije tijd gebruik van maakt. Het hoeven niet allemaal kerstboompjes, knipperende ledstrips en gordijntjes te zijn, maar het mag best wat gezelliger. Zo is de sfeer dus niet, Mercedes wil lekker normaal doen. Hoe normaal is deze bus?

Achterwielaandrijving
De type bediening van de automaat aan het stuur is alvast niet heel normaal. Bij een pook trek je de automaat altijd van de P, door de achterruit naar de N en de Drive. Echter, de stuurpook kun je in elke stand zetten. Dus van bijvoorbeeld de Drive in een keer in de P. Dat is fijn. We ontsteken de motor van de Vito en zoeken de Utrechtse ring op. Bij het stoplicht laat het start-stop-systeem merken lekker rap mee te willen werken. Het licht springt op groen en we trappen vol het gaspedaal in. Direct valt het verschil met die in 2018 geteste Volkswagen en Ford op: we worden dit keer niet in de stoelen gedrukt. De Mercedes neemt zijn tijd, zoals we van een bedrijfsbus met achterwielaandrijving kunnen verwachten. Bij een sprinttestje klokken we 15 seconden om de 100 km/u te bereiken. Dat is 5 seconden langer dan de Ford en Volkswagen nodig hadden. Cijfers die het negeren waard zijn, want met achterwielaandrijving kan de motor meer trekkracht overbrengen. En daar is het menig collega-vakman om te doen. Deze techniek zou ook tot minder motorslijtage moeten lijden. En, indien waar, is dat goed voor de merkreputatie en daarmee voor de restwaarde.

Lees het volledige artikel in KlusVisie 3-2019.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015