dinsdag, 12 maart 2019 08:57

BouwBeurs 2019: een en al optimisme

De sfeer zat er goed in tijdens de BouwBeurs 2019. Geen verrassing, want de bouw maakt overuren. De organisatie turfde een uitverkocht huis: alle plekken waren bezet. Wat niet wegneemt dat de beurs nog steeds niet de omvang heeft van vóór de crisis. Want een aantal hallen wordt niet meer gevuld. De voordrachten van bouwexperts maakten duidelijk waar vooral de nieuwbouw zich best wel langzaam maar toch zeker onder druk van onder meer wetgeving zich naartoe beweegt: meer digitalisering en industrialisatie, de realisatie van gezonde gebouwen en circulair ontwerpen & bouwen. Ook voor de vakman en vakvrouw die de verbouwingen voor hun rekening nemen, viel er genoeg te beleven.

Een nieuwe manier van verankeren
Spit demonstreert het chemisch anker van Easy Mix waarbij je alleen de schroefmachine nodig hebt. De belofte: het gemak van een mechanisch anker en de sterke bevestiging van het chemisch anker. Het gaat om een draadeind dat tevens uit een met een plaatje afgescheiden schroefdraad is opgebouwd. Je tikt met een hamer de plug in het boorgat. Vervolgens draai je de staaf in de plug tot aan het plaatje in het materiaal. De schroef draait zich door een capsule heen dat de chemie bevat. Er gaat geen chemie verloren. Zichtbaar is een zwart netje, de schuimmix dat gaat reageren op de chemie. Het schuim vult de oneffenheden van het boorgat op. Afhankelijk van het materiaal kan het anker maximaal een trekbelasting van 250 kg aan. Je kunt het anker ook plaatsen in holle materialen. Ze zijn prijzig maar wel snel inzetbaar bij het plaatsen van bijvoorbeeld een zonnescherm.

Dikke antikerntrekplaatjes
Een paar grote spelers domineren de hang-, sluit- en beslagmarkt. Om de aandacht van de vakman te trekken, zal de kleine producent zich met superlage prijzen of met kwaliteit moeten onderscheiden. Het Nederlandse Tzunali kiest voor de laatste strategie en trekt op de beurs de aandacht met in Nederland geproduceerd rvs-beslag. De degelijke aanpak valt bij het SKG***-beslag op, waarbij de meedraaiende de afdekplaatjes voor op de cilinder dikker zijn dan gangbaar. De fraaie afwerking mag er ook zijn. Kerntrekkers hebben hier een taaie klus aan en zoeken hun heil, hopelijk, elders.

Lees het volledige artikel in KlusVisie 2-2019.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015