dinsdag, 12 maart 2019 08:54

In vijf dagen tijd de trap renoveren

Mede dankzij klusprogramma’s op de televisie kiezen meer huiseigenaren voor een traprenovatie. Staircoach, leverancier van onder meer overzettreden, ervaart dat de vraag naar vakmensen groeit die deze klus vakkundig kunnen klaren. Omdat de vraag naar vakmanschap groter is dan het aanbod, organiseert Staircoach cursussen. KlusVisie neemt een cursusdagje polshoogte.

Omkleden
De cursisten gaan aan de slag met een schone trap. Uiteraard zal doorgaans de te renoveren trap worden voorbereid, vaak tot en met schilderwerk aan toe. Hier is dat niet het geval. Tijdens de cursus worden de treden geheel omkleed. Bij een gesloten trap worden nieuwe stootborden geplaatst. Ook komen de trapwangen aan bod.

12 uur per trap
In de werkruimte staan vier draaitrappen die deels open en gesloten zijn, waarop de vakmannen de kneepjes van een geslaagde traprenovatie gaan aanleren. Het gaat om mensen die een klussenbedrijf hebben en werkzaam zijn als stoffeerder van trappen. Ook zij ervaren een toenemende vraag. Wat het werk aantrekkelijk kan maken, zijn de verdiensten. Als je eenmaal de renovatietechniek goed beheerst, kun je een trap per dag doen. Renoveer je een paar trappen per week, dan lopen de verdiensten al gauw op tot een paar duizend euro per week. Aanbevolen wordt om twee trappen (à 12 uur per trap) per week te doen, dan werk je je niet over de kop en houd je tijd over voor andere klussen. Tot nu voerden de cursisten de trapklus uit met onder meer traplopers en pvc. Nadeel van dit laatste materiaal is dat je het niet kunt buigen. Ook moeten de traptreden heel vlak worden gemaakt. Dus zien deze cursisten wel mogelijkheden in overzettreden.

Lees het volledige artikel in KlusVisie 2-2019.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015