dinsdag, 29 januari 2019 08:08

Stankvrij en geluidsarm kettingzagen

Een kettingzaag met verbrandingsmotor zakt met veel herrie in een dik stuk hout, de geur van uitlaatgassen verspreidend. Dan verschijnt de hoofdrolspeler op het toneel: een accukettingzaag. Wat direct opvalt: de forse geluidsreductie tijdens het zagen. De zaag gaat op het oog net zo rap door het hout als de benzinezaag. En de lucht blijft schoon. Of we zo’n kettingzaag een keer willen testen. Uiteraard.

Speurwerk op internet maakt snel duidelijk dat in houtland USA verschillende producenten al een paar jaar accukettingzagen verkopen. Die zagen maken ze vooral voor de hobbyzager. De accu’s bevatten veel minder energie dan de exemplaren waarover we anno 2019 kunnen beschikken. Een kettingzaag verbruikt veel energie, dus ook zo’n type zaag met accu. Een vette accu geschikt voor professioneel werk is dan ook een moetje. Een gesnoerde kettingzaag doet het vooral goed in de werkplaats. Maar weinig Nederlandse vakmensen werken daar met zo’n zaag. En buiten is een snoermachine vaak niet erg praktisch in gebruik. Dus laten we de 230 volt-machine links liggen en gaan voor de accuversie.

Wattuur
Zoals de Makita DUC353 en de Milwaukee M18 FCHS-121B. Makita kiest voor twee 5.0 Ah-accu’s en Milwaukee voor een enkele 12 Ah(!)-accu. Dus kunnen we verwachten dat de Milwaukee het iets langer op de klus moet volhouden. Want 12 Ah x 18 volt is zo’n 216 wattuur en 10 Ah x 18 volt goed voor 180 wattuur, de meeteenheid voor energie. Makita zet op de machine 2 x 18 volt = 36 volt. Die rekensom maakt Milwaukee niet. Wellicht beschikt de Makita over wat meer kracht. We zullen zien. Want gegoochel met elektronica zet ons regelmatig op het verkeerde been. Denk aan het onverklaarbare meer kracht bij meer Ah. Daarbij telt bij een kettingzaag ook de kettingsnelheid. Een lagere snelheid zou in theorie meer trekkracht (Nm) moeten opleveren. Maar ook met trekkracht hebben we wonderbaarlijke verschijnselen mogen ervaren. Dikke boomstammen moeten ons wijzer maken.

Fenomenale grote houtvoorraad
Die vinden is een kleinere uitdaging dan verwacht. Want een kennis blijkt te beschikken over een enorme hoeveelheid eikenhouten stammen. Dankzij Prorail. Dat bedrijf besluit ergens in 2018 bomen die direct langs het spoor in een baanvak staan vanwege valgevaar te verwijderen. De grond van dit baanvak is een paar meter breed. De omgezaagde stammen leggen de zagers dan ook voor het gemak op het terrein van de kennis. Die daar in eerste instantie niet blij mee is. Maar het laten wegtrekken met machines over een smal pad en een kwetsbare oprit zou overlast en schade kunnen veroorzaken. Dus biedt Prorail de stammen gratis aan. De kennis beschikt vanaf dat moment over een fenomenale grote houtvoorraad waarvan hij brandhout en planken kan laten maken. Een plaatselijke timmerwerkplaats heeft interesse in de dikke stammen. De rest dient als hout voor de kachel. We kunnen onze lol op.

Lees het volledige artikel in KlusVisie 1-2019.

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.

 

 

 

 

 

 

 

 
Copyright © BDUmedia 2015